Acasă Anchete Interne MAI: Amenzi în valoare de peste 2,1 milioane lei în ultimele 24...

MAI: Amenzi în valoare de peste 2,1 milioane lei în ultimele 24 de ore

DISTRIBUIȚI

164558 – 30042022 – În această dimineață, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, sprijiniți de jandarmi, efectuează 15 percheziții domiciliare, în baza mandatelor emise de magistrați, în cauze penale pentru infracțiuni de lovire sau alte violențe, distrugere, tulburarea ordinii și liniștii publice, furt calificat și infracțiuni la regimul armelor și munițiilor.

În cursul zilei de ieri, efectivele MAI au intervenit la 3.722 de evenimente. 2.425 intervenții au fost circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.297 circumscrise situațiilor de urgență, în special pentru acordarea primului-ajutor medical.

Echipajele de poliție și jandarmerie au prins în flagrant 98 de autori de infracțiuni care au săvârșit 98 de fapte penale. Totodată, polițiștii au depistat 18 persoane urmărite național sau internațional.

În baza probatoriilor administrate de polițiști în cauze penale aflate în lucru, în ultimele 24 de ore, s-au dispus măsuri preventive pentru 45 de persoane. De asemenea, în urma activităților de investigații desfășurate de polițiști au fost identificați 39 de autori în 38 de dosare penale cu AN, aflate în evidență.

Polițiștii și jandarmii aflați în executarea atribuțiilor de serviciu au constatat 5.912 abateri de natură contravențională pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de peste 2,1 milioane lei.

Vineri, la nivelul structurilor de poliție din România, au fost semnalate 718 posibile infracțiuni, peste 17% dintre acestea fiind din oficiu.

Polițiștii rutieri au intensificat acțiunile în trafic pentru prevenirea accidentelor de circulație, fiind reținute 503 permise de conducere și retrase 177 de certificate de înmatriculare.

Serviciile mobile de urgență, reanimare și descarcerare au intervenit pentru acordarea primului-ajutor medical pentru 1.087 de persoane. Pe parcursul intervențiilor pompierilor, au fost salvate 2 persoane. De asemenea, piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 12 misiuni aero-medicale, fiind salvate 11 persoane aflate în situații de urgență.

Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au efectuat, vineri, 55 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență, astfel fiind identificate 9 obiective care funcționau fără autorizație de securitate la incendiu. Totodată, pentru abaterile constatate efectivele IGSU au aplicat 254 de sancțiuni contravenționale în valoare de 80.000 lei.

De asemenea, au fost emise 6 mesaje de avertizare a populației în situații de urgență „RO-ALERT”.

În ultimele 24 de ore, niciun cetățean ucrainean nu a depus cerere de azil în România. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.345 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în țara noastră. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

De asemenea, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 12.751 de permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 826 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale IGI este de 64,3%.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 23.946 de mijloace de transport și 95.885 persoane, dintre care 8.364 de cetățeni ucraineni.

Menținerea ordinii și liniștii publice, creșterea gradului de siguranță rutieră, supravegherea și controlul frontierei de stat, acordarea asistenței medicale de urgență rămân principalele obiective ale Ministerului Afacerilor Interne.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.