Acasă Social Administratie Noi senzori de monitorizare a calităţii aerului din Capitală

Noi senzori de monitorizare a calităţii aerului din Capitală

DISTRIBUIȚI

164152– 011042022Primăria Municipiului Bucureşti, în parteneriat cu Fundaţia Vital Strategies,  va implementa şi opera, începând din acestă vară, un nou sistem de senzori care monitorizează calitatea aerului, complementar celui deţinut de Guvern, prin Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor.

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan: „Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat amplasarea unei noi rețele cu 40 de senzori pentru măsurarea calității aerului în Capitală. E vorba de un proiect susținut de Bloomberg Philantropies în parteneriat cu OMS și el a devenit posibil pentru că Bucureștiul a aderat anul trecut la Rețeaua Orașe Sănătoase”.

Cei 40 de senzori de aer vor fi calibraţi pentru a detecta concentraţiile de pulberi în suspensie PM 2.5, PM 10 şi oxizi de azot NOx şi vor fi oferiţi Municipiului Bucureşti cu titlu gratuit de către Vital Strategies. Vital Strategies va achiziţiona senzorii şi va suporta contravaloarea serviciilor de mentenanţă timp de 2 ani, urmând ca ulterior responsabilitatea acoperirii acestor costuri să fie preluată de către Municipalitate.

Monitorizarea datelor va fi permanentă iar informaţiile obţinute vor fi publice şi vor servi la: investigarea surselor de poluare şi aplicarea sancţiunilor care se impun (dacă este cazul); aplicarea măsurilor locale de reducere a poluării (restricţii de trafic, extinderea spaţiilor verzi, o mai bună igienizare a străzilor) şi investigarea legăturilor între poluarea aerului şi problemele de sănătate.

Reamintim că, în prezent, Reţeaua Naţională de Monitorizare a Calităţii Aerului este deţinută de Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.