Acasă Social Educatie Olimpicii se vor putea înscrie la liceu, fără susținerea Evaluării Naționale

Olimpicii se vor putea înscrie la liceu, fără susținerea Evaluării Naționale

DISTRIBUIȚI

164527 – 27042022 – Absolvenții clasei a VIII- a pot fi înscriși în clasa a IX-a, fără susținerea evaluării naționale, și peste numărul maxim de elevi cuprins în acea formațiune/clasă, dacă au obținut locul I la etapa națională a olimpiadelor școlare organizate de Ministerul Educației sau au obținut premii la competiții internaționale recunoscute de Ministerul Educației, potrivit unui proiect de ordonanță de urgență pentru modificarea și completarea Legii educației naționale nr. 1/2011, pus în dezbatere publică de Ministerul Educației.

Precizăm că ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat aseară la B1TV că urmează să fie inițiată o ordonanță de urgență prin care elevii olimpici să să înscrie la liceu, fără să mai susțină examenul de Evaluare Națională: „Al treilea lucru pe care-l facem, este vorba de susținerea parcursului educațional al tuturor elevilor care demonstrează performanță cu ocazia olimpiadelor școlare. În acest sens, avem de gând să inițiem o ordonanță de urgență prin care cei care au performanță la olimpiade să poată avea acces în învățământul liceal fără examen de admitere, în clase cu profil corespondent profilului olimpiadei.”

„Elevii cu performanțe deosebite la olimpiadele naționale sau la competițiile internaționale, prevăzuți la alin (2), vor putea fi înscriși la filiera/profilul/specializarea corespondentă specificului olimpiadei naționale/competiției internaționale. Lista privind corespondența specificului olimpiadei naționale/competiției internaționale cu filiera/profilul/specializarea la care se face înscrierea este aprobată anual prin ordin al ministrului educației”, prevede documentul.

Procedura de înscriere prevăzută va fi aprobată prin ordin al ministrului educației, în termen de 10 zile de la intrarea în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență, conform sursei citate anterior. Sursa:edupedu.ro

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.