Acasă Politic Premierul Ciuca a primit o delegație a senatorului american Steve Daines

Premierul Ciuca a primit o delegație a senatorului american Steve Daines

DISTRIBUIȚI

164463 – 22042022Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a primit, la Palatul Victoria, delegația senatorului american Steve Daines.

Cu această ocazie, au fost abordate teme legate de situația de securitate din regiune, ca urmare a agresiunii militare ruse din Ucraina. Premierul României a prezentat eforturile țării noastre de a fi alături de poporul ucrainean, cu accent pe gestionarea fluxului de refugiați și a hub-ului umanitar de la Suceava, care integrează sprijinul acordat la nivelul Uniunii Europene și altor state.

Guvernul continuă demersurile de facilitare a exporturilor ucrainene afectate de blocarea porturilor la Marea Neagră, pentru a proteja lanțurile de aprovizionare și a asigura securitatea alimentară a țărilor dependente de produsele agricole din Ucraina.

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a subliniat nivelul excelent al relațiilor româno-americane, consolidate de Parteneriatul strategic, mai ales din perspectivă militară. A fost subliniată importanța trupelor americane în regiune și necesitatea creșterii prezenței acestora pe Flancul Estic al NATO, cu precădere în țara noastră.

De asemenea, premierul a menționat deschiderea față de noi investiții americane, care pot ajuta la dezvoltarea României și întărirea legăturilor noastre transatlantice.

Recent întors din Ucraina, senatorul Steve Daines a evocat imaginile șocante pe care le-a văzut la Bucha și în satele din împrejurimile Kievului, fiind primul oficial american ajuns în zonă după comiterea crimelor de război. Senatorul american s-a interesat de sprijinul pe care Statele Unite ale Americii îl pot acorda României din perspectivă militară, energetică și a transferului tehnologic.

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.