Acasă Externe Agenda Europeana „Susținem Ucraina”: angajamente în valoare de 9,1 miliarde euro

„Susținem Ucraina”: angajamente în valoare de 9,1 miliarde euro

DISTRIBUIȚI

   164290 – 11042022 –  În cadrul conferinței și campaniei mondiale a donatorilor „Susținem Ucraina”, a fost colectată suma de 9,1 miliarde de euro (incluzând un milliard de euro din partea Comisiei Europene) în sprijinul persoanelor care fug din calea invaziei ruse, aflate în Ucraina sau în străinătate. Pe lângă această sumă, Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare a anunțat o sumă suplimentară de un milliard de euro sub formă de împrumut pentru a răspunde nevoilor persoanelor strămutate din cauza invaziei.

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen a declarat: „Solidaritatea țărilor, a întreprinderilor și a cetățenilor din întreaga lume aduce o rază de lumină în aceste momente întunecate. În cadrul campaniei «Susținem Ucraina» s-au strâns 9,1 miliarde EUR pentru persoanele care fug din calea bombelor, aflate în interiorul sau în afara Ucrainei, iar BERD s-a angajat să ofere un miliard suplimentar. Această sumă va crește și vom oferi în continuare sprijin. După ce bombele vor înceta să cadă, vom ajuta poporul ucrainean să își reconstruiască țara și vom continua să susținem Ucraina”.

Prim-ministrul Guvernului Canadei, Justin Trudeauă: ”Am strâns peste 12,4 miliarde dolari canadieni pentru a sprijini în continuare poporul ucrainean care a fost strămutat ca urmare a războiului nejustificat declanșat de Putin. Indiferent dacă este vorba despre mâncare, apă, adăpost sau ajutor medical, vom continua să vă sprijinim și să vă oferim asistența de care aveți nevoie în aceste momente. Susținem Ucraina”.

Din această sumă de 10,1 miliarde euro sub formă de angajamente și finanțare BERD, 1,8 miliarde sunt destinate persoanelor strămutate în interiorul țării, iar 8,3 miliarde de euro sunt destinate refugiaților din statele membre ale UE și țări din prima linie, precum Moldova.

Conferința online a donatorilor „Susținem Ucraina” încheie o campanie mai amplă, lansată de Comisia Europeană și Guvernul Canadei, sâmbătă, 26 martie, în parteneriat cu organizația Global Citizen.

Campania răspunde unei cereri de sprijin lansate de președintele Ucrainei, Volodîmîr Zelenski. Scopul campaniei este de a colecta fonduri și de a obține alte tipuri de sprijin, pentru a răspunde nevoilor persoanelor care fug din calea invaziei, aflate în interiorul și în afara Ucrainei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.