Acasă Economie UE vrea să includă pe lista sancțiunilor și cea mai mare bancă...

UE vrea să includă pe lista sancțiunilor și cea mai mare bancă din Rusia

DISTRIBUIȚI

164394 – 17042022 – Uniunea Europeană intenționează să sancționeze cea mai mare bancă din Rusia, Sberbank, în următorul pachet de sancțiuni, a spus șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, potrivit BBC. Și alte instituții bancare for fi sancționate, a spus ea.

„Ne uităm mai departe la sectorul bancar, în special la Sberbank, care reprezintă 37% din sectorul bancar rus”, a spus von der Leyen pentru Bild am Sonntag.

SUA au impus „sancțiuni severe” împotriva Sberbank și unui alt creditor rus, Alfa Bank, la începutul lunii aprilie. Marea Britanie a sancționat de asemenea Sberbank și s-a angajat să pună capăt tuturor importurilor de cărbune și petrol rusești până la sfârșitul anului 2022.

Până acum, UE cruțase Sberbank și o altă mare bancă rusească, Gazprombank, deoarece acestea erau principalele căi de plată pentru petrolul și gazul rusesc.

Von der Leyen a precizat că UE lucrează la „mecanisme inteligente” pentru a include petrolul în următoarele sancțiuni, potrivit Reuters.

În cea de-a cincea rundă de sancțiuni, UE a anunțat o serie de restricții, inclusiv o „interdicție totală a tranzacțiilor” pentru patru bănci care reprezentau 23% din sectorul bancar al Rusiei. Foto: The Guardian

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.