Acasă Externe Agenda Europeana Uniunea Europeană își reia prezența diplomatică la Kiev

Uniunea Europeană își reia prezența diplomatică la Kiev

DISTRIBUIȚI

164313 – 12042022 – Uniunea Europeană își reia prezența diplomatică la Kiev. După invazia rusă din 24 februarie, Delegația Uniunii Europene a fost mutată temporar în orașul polonez Rzeszow. În timpul vizitei sale la Kiev, Înaltul Reprezentant Josep Borrell a anunțat că activitatea Delegației UE în Ucraina va fi condusă din nou de la Kiev.

Cu această vizită, Uniunea Europeană se întoarce la Kiev. Vreau să spun la propriu: șeful delegației noastre s-a întors aici, astfel încât să putem lucra și mai direct și mai strâns cu autoritățile ucrainene”, a spus Înaltul Reprezentant Borrell.

Șeful delegației UE, Matti Maasikas, i-a însoțit  la sfârșitul săptămânii trecute pe Înaltul Reprezentant Borrell și președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în timpul vizitei comune la Kiev și a rămas în capitala Ucrainei pentru a redeschide sediul Delegației și evaluarea condițiilor de reluare progresivă a activității întregului personal al Delegației la Kiev.

„În timpul șederii noastre la Kiev, am asistat direct la capacitatea administrației ucrainene de a asigura funcționarea eficientă și deplină a structurilor de stat și guvernamentale, în ciuda circumstanțelor foarte dificile. Revenirea delegației noastre la Kiev va asigura interacțiuni și mai bune cu guvernul și mai mult sprijin pentru poporul ucrainean”,  a adăugat Înaltul Reprezentant.

Delegația UE a fost evacuată de la Kiev la scurt timp după invazia rusă, deoarece atacurile împotriva Kievului și a suburbiilor sale au crescut în intensitate. De la evacuare, Delegația UE a lucrat de la Rzeszow de unde a coordonat asistența europeană și internațională pentru Ucraina. O parte din personalul Delegației va funcționa în continuare de acolo și va continua aceste eforturi de cooperare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.