Acasă Politic Vasile Dîncu la Grupul Consultativ în domeniul Apărării privind Ucraina

Vasile Dîncu la Grupul Consultativ în domeniul Apărării privind Ucraina

DISTRIBUIȚI

 164504 – 27042022 –  Ministrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu, a participat marți, 26 aprilie, la prima reuniune a Grupului Consultativ în domeniul Apărării privind Ucraina (Ukraine Defense Consultative Group), găzduită în Baza Aeriană Ramstein, Germania, de către secretarul american al Apărării, Lloyd J. Austin III.

Reuniunea Grupului Consultativ a avut pe agendă evaluarea situației de securitate din Ucraina, având în vedere continuarea ofensivei militare nejustificate și ilegale a Federației Ruse, aflată acum într-o nouă etapă.

De asemenea, înalții oficiali din domeniul securității și apărării au discutat despre modalitățile de continuare și intensificare a sprijinului pentru Ucraina, în conformitate cu necesitățile de asigurare a apărării și securității acestei țări pe termen scurt, mediu și lung.

În marja reuniunii din Baza Aeriană Ramstein, ministrul Vasile Dîncu a avut o scurtă întrevedere cu Oleksii Reznikov, ministrul ucrainean al apărării, prilej cu care a exprimat solidaritatea deplină cu Ucraina și a transmis disponibilitatea de a menține un dialog constant și deschis ori de câte ori va fi necesar.

Oficialul român a prezentat demersurile efectuate la nivel național în ceea ce privește modalitățile concrete de susținere a Ucrainei. A evidențiat, de asemenea, rolul extrem de important al hub-ului logistic umanitar de la Suceava, folosit în mod eficient de mai multe state.

Referitor la evoluția conflictului, ministrul Vasile Dîncu a reiterat sprijinul României pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei, în granițele sale recunoscute internațional, a condamnat atrocitățile comise în orașele și satele Ucrainei și a evidențiat nevoia urgentă de deschidere și funcționare necondiționată a unor culoare umanitare.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.