Acasă Social Aparare Videoconferință a ministrului Dîncu cu omologii din Bulgaria, Georgia, Polonia, Turcia și...

Videoconferință a ministrului Dîncu cu omologii din Bulgaria, Georgia, Polonia, Turcia și Ucraina

DISTRIBUIȚI

 164241 – 05042022 – Ministrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu, a participat miercuri, 6 aprilie, la o videoconferință organizată de Turcia, la nivel ministerial, alături de omologii din Bulgaria, Georgia, Polonia, Turcia și Ucraina, în vederea discutării situației de securitate din regiunea Mării Negre.

Oficialul român a prezentat evaluările recente privind situația de securitate generată de invazia brutală a Ucrainei de către Federația Rusă, acțiune ce a dus la creșterea amenințărilor din Marea Neagră, inclusiv prin restricționarea libertății de navigație, și la apariția unor pericole generate de minele maritime aflate în derivă.

Ministrul Vasile Dîncu a condamnat în termeni duri atrocitățile din Bucha și alte orașe ucrainene, menționând că uciderea deliberată a civililor trece dincolo de orice regulă a războiului.

Ministrul a menționat că România consideră utilizarea diplomației drept o soluție încă viabilă pentru rezolvarea conflictului și a mulțumit, în acest context, Turciei pentru implicarea substanțială în procesul negocierilor de pace. Totodată, Vasile Dîncu a reiterat sprijinul țării noastre pentru integritatea și suveranitatea Ucrainei și a solicitat retragerea imediată și necondiționată a trupelor Federației Ruse.

De asemenea, ministrul Apărării Maționale a transmis că România rămâne ferm angajată în oferirea de sprijin umanitar partenerului ucrainean prin gestionarea fluxului de refugiați și prin acțiunile desfășurate în cadrul Hub-ului umanitar de la Suceava.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.