Acasă Politic Acord România – Portugalia în domeniul apărării

Acord România – Portugalia în domeniul apărării

DISTRIBUIȚI

 164844 – 19052022 – Prim-ministrul Republicii Portugheze, Antonio Costa, aflat în vizită de lucru în România, a fost primit, joi dimineaţa, la Palatul Victoria.

Premierul Nicolae Ciucă și omologul portughez, António Costa, au semnat acordul între România şi Republica Portugheză privind cooperarea în domeniul apărării.

Am abordat aspectele de cooperare economică bilaterală, relațiile economice dintre România și Portugalia au atins anul trecut, deși a fost pandemie, cel mai înalt nivel. Ieri o companie portugheza a investiții în infrastructura regenerabilă, a anunțat premierul Nicolae Ciucă.

Antonio Costa a subliniat că: Portugalia este un susținător al aderării României la spațiul Schengen. Am identificat in discuțiile de ieri și azi, diverse domenii de cooperare. În ultimii an am avut o excelentă experiență în cooperare.

Apărarea granițelor noaste nu înseamnă doar să apărăm granițele noastre naționale ci și granițele oricărora dintre aliații noștri. Pacea în Europa este o urgență, este cea mai bună modalitatea de a face a acest lucru la capacitatea defensivă a NATO. Să contribuim la susținerea păcii, inclusiv în Ucraina, unde războiul trebuie să înceteze (…) Afirm deplina noastră disponibilitate de a continua activitatea noastră în cadrul grupului de luptă.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.