Acasă Anchete Interne ANA: Consultarea ONG-urilor pe componenta prevenirii consumului de droguri

ANA: Consultarea ONG-urilor pe componenta prevenirii consumului de droguri

DISTRIBUIȚI

164680 – 09052022 – Agenţia Naţională Antidrog (ANA) a organizat în format hibrid, o primă sesiune de consultare a organizațiilor neguvernamentale, pe componenta prevenirii consumului de droguri, în contextul aprobării de către Guvernul României, prin H.G. nr. 344 din 16 martie 2022, a Strategiei Naţionale în domeniul drogurilor 2022 – 2026 și a Planului de acțiune pentru implementarea acesteia.

Întâlnirea a avut loc și din perspectiva noilor programe ce urmează a fi lansate, respectiv Programul naţional de prevenire şi asistenţă medicală, psihologică şi socială a consumatorilor de droguri (PN) și Programul de interes naţional de prevenire şi asistenţă medicală, psihologică şi socială a consumatorilor de droguri (PIN), pentru ca acestea să conțină o viziune clară și articulată a măsurilor necesare pentru reducerea cererii de droguri, prin prevenirea consumului de droguri, atât la nivel național, cât și în comunitățile locale

În cadrul sesiunii de consultare au participat 13 reprezentați ai societății civile din 9 organizații neguvernamentale: Asociația Beneva, Preventis Cluj-Napoca, Asociaţia Criminaliştilor din România, Alianța Internațională Antidrog (A.I.A.), Asociația Europeană pentru Siguranță și Antidrog  (A.E.S.A.), Asociația Antidrog Est Europeană, Federația Națională a Asociațiilor de Părinți – învățământ preuniversitar, Federaţia Internaţională a Comunităţilor  Educative, Amprenta de Bine şi FICE România.

Sesiunea de consultare a avut ca scop prezentarea priorităților PN – componenta de prevenire a consumului de droguriprecum și acțiunile propuse spre finanţare nerambursabilă din fonduri publice care urmează a fi lansate în cadrul viitorului PIN și regimul finanțărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activități nonprofit de interes generalprevăzute prin Legea nr. 350/2005, cu modificările și completările ulterioare.

Agenția Națională Antidrog, prin demersurile realizate, prin colaborarea constantă cu societatea civilă și prin intermediul mecanismului de finanțare, din bugetul public, a Programului de interes naţional de prevenire şi asistență medicală, psihologică și socială a consumatorilor de droguri, vine în întâmpinarea organizațiilor neguvernamentale, pentru a răspunde nevoilor comunității în ceea ce privește reducerea cererii de droguri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.