Acasă Economie ANAF are ambiții mari

ANAF are ambiții mari

DISTRIBUIȚI
foto:facebook

 165015 – 30052022 – Noul șef al ANAF Lucian Ovidiu Heiuș are planuri mari în ceea ce privește creșterea gradului de colectare a taxelor și impozitelor, cât și valorificarea cât mai rapidă a imobilelor cu sechestru pe ele.

Oficialul a ținut să transmită acest mesaj și video și atrage atenția asupra controalelor cât mai ample și amănunțite ce vor urma în perioada ce vine.

„Pe lângă combaterea evaziunii fiscale și creșterea gradului de colectare voluntară, ANAF își propune și să recupereze sumele stabilite ca prejudiciu de către instanțe în dosarele penale.

În acest sens, prin Serviciul său de executări silite cazuri speciale, ANAF organizează, pe 17 iunie, primele licitații privind valorificarea a șase bunuriimobile sechestrate, reprezentând terenuri evaluate la peste 8,8 milioane de ei.

Bunurile în cauză au fost sechestrate în baza unei decizii definitive
pronunțate de instanță într-un dosar penal de luare de mită și complicitate la spălarea banilor, vizându-l pe fostul director al Companiei Naționale Poșta Română, Dan Mihai Toader. Este important de precizat că de la începutul anului, din valorificarea bunurilor sechestrate ca urmare a dosarelor penale, ANAF a reușit să
recupereze aproximativ 60 de milioane de lei. Vom continua acțiunile pentru recuperarea acestor prejudicii stabilite de instanțele de judecată”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.