Acasă Social Aparare Black Sea Defense and Aerospace – BSDA 2022

Black Sea Defense and Aerospace – BSDA 2022

DISTRIBUIȚI

164646 – 06052022  – Cea de-a VIII-a editie a Black Sea Defense and Aerospace – BSDA 2022, cea mai mare expozitie de tehnica militara, aeronautica si securitate din estul Europei, va avea loc in perioada 18 – 20 mai la Bucuresti, pe platforma Romaero Baneasa. Evenimentul reuneste companii de prestigiu din tara si strainatate, care isi vor expune si prezenta produsele si serviciile in fata reprezentantilor institutiilor din sistemul national de aparare, ordine publica si siguranta dar si a celor peste 300 de delegati straini. BSDA se constituie si ca o platforma si pentru companiile romanesti, pentru a intra in contactat cu marii jucatori globali in vederea incheierii de parteneriate care sa faciliteze transferul de tehnologie si know-how in industria nationala.

Dupa amanarea evenimentului programat pentru primavara anului 2020, pe fondul restrictiilor impuse de pandemia COVID-19, BSDA revine la Bucuresti cu cea mai mare editie de pana acum. Peste 380 de companii din industria mondiala de aparare, aeronautica si securitate, din 32 de tari, si-au anuntat participarea si vor prezenta, pe durata celor trei zile, cele mai noi produse si servicii din portofoliu. Ca elemente de noutate, compania americana Lockheed Martin aduce pentru prima data in Romania simulatorul pentru avionul de vanatoare de generatie a V-a, F-35, iar fortele armate SUA vor expune cea mai noua versiune din dotare a celebrului tanc M1A2 Abrams. De altfel, dintre tarile participante Statele Unite au si cea mai semnificativa prezenta in cadrul evenimentului, urmate de Germania, Franta, Israel si Italia.

Printre expozanti se numara cele mai importante companii din industrie, inclusiv top 5 la nivel mondial, precum Lockheed Martin, Raytheon Technologies, General Dynamics, BAE Systems, L3Harris, Elbit Systems, Rafael Advanced Defence Systems, Naval Group, MBDA, Airbus, DAMEN, IVECO Defense Vehicles, Beretta, Leonardo, dar si companiile romanesti, Dacia Automobile, Romarm, Romaero, IAR Brasov, Aerostar Bacau, Pro Optica, BlueSpace Technology si altii.

Alaturi de marii jucatori comerciali ai industriei, evenimentul va gazdui si o expozitie de tehnica din dotarea Fortelor armate romane si SUA, precum si a structurilor din subordinea Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Economiei, SRI, STS, ANCOM, Radiocom si ANCEX.

Peste 300 de reprezentanti ai autoritatilor, oficiali romani si straini si-au anuntat participarea la deschiderea oficiala, programata pentru data de 18 mai, cu incepere de la ora 10:00. La eveniment este asteptat si premierul Nicolae Ciuca, alaturi de Ministrul Apararii Nationale, Ministrul Economiei, Ministrul Energiei, Ministrul Sanatatii, Ministrul Transporturilor, cei doi presedinti ai Comisiilor de Aparare din Senat si Camera Deputatilor, numerosi parlamentari, secretari de stat si prefecti.

BSDA 2022, cel mai mare eveniment expozitional din regiunea Marii Negre dedicat industriei de aparare, este organizat de TNT Productions Romania, cu sprijinul Guvernului Romaniei si al Ambasadei SUA la Bucuresti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.