Acasă Politic Borboly Csaba: Campanie împotriva „mafiei urșilor”

Borboly Csaba: Campanie împotriva „mafiei urșilor”

DISTRIBUIȚI

 164758– 13052022 –  Joi 12 mai, a fost lansată o campanie internațională prezentată de Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita, în cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc în fața sediului instituției. El a atras atenția asupra intereselor care indică deja o activitate mafiotă și intenționează să acționeze pe o bază legală și științifică. Debutul luptei împotriva mafiei a fost semnalat de un afiș coborât de pe fațada clădirii instituției, iar mesajul nu este îndreptat doar către localnici, ci clar și către Bruxelles. Se îndeamnă la respectarea articolului 22 din Constituția României, care garantează dreptul la viața umană și a integrității fizice și psihice a persoanei, și a articolului 16 din Directiva Consiliului 92/43/CEE, care se referă la respectarea regulilor referitoare la protejarea habitatelor naturale și la protecția animalelor sălbatice.

Csaba Borboly a mai făcut apel către jurnaliștii, organizațiile neguvernamentale, cercetători și studenții din mediul universitar, deoarece viața umană este o prioritate și ar dori să ia măsuri împotriva situației, știrilor false și a procedurilor ilegale.

„Viața umană este încă neglijată în abordarea problemei ursului. Există o mulțime de știri false și informații greșite despre defrișări, eficiența gardurilor electrice și perturbarea habitatului urșilor. Așa că a apărut o mafie a urșilor, nu doar la nivel local, ci și la nivelul UE, care generează o situație conflictuală și infirmă argumentele raționale, lăsându-le fără credibilitate. Trebuie să ne ridicăm vocea împotriva acestui lucru. Facem campanie pentru a respinge argumentele mafiei, a ne apăra științific și a susține situația reală. Invităm jurnaliști, ONG-uri, cercetători, studenți care doresc să aibă inițiativă în această situație, să ne contacteze. Încercăm să oferim burse, să sprijinim cercetarea științifică, să facem analize și să luăm măsuri împotriva știrilor false și a iluziilor. Inițiem foruri juridice, am contactat un avocat pentru aceste demersuri, și oriunde în presă și media vor apărea știri false în acest sens, vom iniția luarea unor măsuri pentru a le corecta” a apreciat Borboly Csaba.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.