Acasă Sport Canotaj: România a cucerit cinci medalii la Europenele Under-19

Canotaj: România a cucerit cinci medalii la Europenele Under-19

DISTRIBUIȚI

 164889 – 23052022 – România a cucerit cinci medalii la Campionatele Europene de canotaj Under-19 de la Varese (Italia), trei de aur, una de argint şi una de bronz, bilanţ cu care a ocupat primul loc în clasamentul pe naţiuni.

Prima medalie de aur a fost obţinută în proba de patru rame masculin, de echipajul compus din Cosmin Iulian Pleşescu, Eduard Angel Moldovan, Nicolae Răzvan Stoian şi Marian Stefan Duncă, care au devansat în finală echipajele din Italia şi Serbia.

A doua medalie de aur a fost câştigată în proba de patru vâsle feminin, de Andreea Todirică, Iulia Valentina Nedelcu, Delia Mirabela Gradinaciuc şi Ana-Maria Matran, urmate de Polonia şi Franţa.

În proba de 8+1 feminin, Narcisa-Florentina Măgură, Andreea Petraş, Cosmina Alexandra Grigore, Iuliana Isabela Boldea, Beatrice Piseru, Denisa Cristina Ailincăi, Felicia Maria Mihai, Andra Elena Filote, Irina Lucia Andreea Despa s-au impus în faţa echipajelor din Italia şi Ucraina.

O medalie de argint au câştigat juniorii din echipajul de dublu rame masculin, Andrei-Vlad-Robert Vatamaniuc şi Iliuţă-Leontin Nuţescu, devansaţi de Serbia şi urmaţi de Italia.

Medalia de bronz a fost adusă de echipajul de patru rame feminin compus din Ioana Ruxandra Pascovici, Andreea Ioana Şerban, Georgiana Blanariu şi Elena Silvia Mocanu, devansat de Italia şi Franţa.

Echipajul de dublu rame feminin, alcătuit din Valentina Amalia Azoiţei şi Andreea Nicoleta Dinu, a ocupat locul 4 în Finala A, iar la simplu vâsle feminin Bianca Camelia Ifteni a încheiat pe locul 6 în Finala A.

La 8+1 masculin, Nicolae Victor Sorescu, Tinel Nicuşor Mureşan, Marius-Ionel Bodnar, Petru Andrei Ciornei, Constantin Flocea, Sergiu Anfimov, Antonel Avăcăriţei, Ştefan Bogdan Moaleş şi Alexandru Nedelcu au încheiat cursa din Finala A pe locul 4.

În proba de dublu vâsle feminin, Gabriela Tivodariu şi Bianca Elena Draghici au încheiat cursa din Finala B pe locul 3 şi au încheiat pe poziţia a 9-a în clasamentul general.

La patru vâsle masculin, Dragoş Valentin Peia, Silviu-Marian Dumitru, Marian Gabriel Guia şi Bogdan Murariu au terminat cursa din Finala C pe primul loc, încheind pe locul 13 la general.

În Finala C a probei de dublu vâsle masculin, Ovidiu Cristian Badea şi Alin Vasile Buzdugan au terminat cursa pe locul 2, ocupând astfel locul 14 în clasamentul general.

România a participat cu 11 echipaje, însumând 43 de sportivi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.