Acasă Politic Cât mai multe proiecte pentru românii din Cernăuți

Cât mai multe proiecte pentru românii din Cernăuți

DISTRIBUIȚI
foto:facebook

164673 – 09052022 – Secretarul de Stat al Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, Gheorghe Cârciu, a efectuat o vizită oficială la Cernăuţi, prilej cu care s-a întâlnit cu elevi şi studenţi români din regiune, cei prezenţi la întâlnire fiind încurajaţi să depună cât mai multe proiecte în beneficiul comunităţii.

”Cu prilejul efectuării vizitei oficiale la Cernăuţi am la 7 mai 2022, o primă întâlnire la sediul Consulatului General al României la Cernăuţi. Alături de Excelenţa Sa, consulul general doamna Loredana Stănculescu, ne-am întâlnit cu elevii şi studenţii români din regiune, cărora le-am înmânat ghiozdane, tablete şi laptopuri. În contextul acestei întrevederi, temele de discuţie s-au concentrat, în egală măsură, şi pe actuala sesiune de finanţare nerambursabilă, care se încheie pe data de 30 iunie 2022, cei prezenţi fiind încurajaţi să depună cât mai multe proiecte în beneficiul comunităţii”, a precizat Gheorghe Cârciu, într-o postare pe Facebook.

De asemenea, a adăugat el, taberele ARC din acest an, programul de granturi al instituţiei pe care o reprezintă, dar şi susţinerea învăţământului în limba română au fost o serie de alte subiecte dezbătute alături de cei prezenţi. ”Totodată, programul a avut ca obiectiv şi vizitarea Muzeului Maximilian Hacman din Oprişeni, muzeu de istorie şi etnografie. În încheierea zilei, delegaţia a fost la Universitatea Naţională „Yurii Fedkovich” din Cernăuţi, unde funcţionează Catedra de Filologie, Română şi Clasică. Doar împreună şi uniţi vom putea realiza lucruri minunate şi folositoare comunităţii!”, a mai precizat secretarul de Stat, citat de Agerpres.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.