Acasă Economie Centura Capitalei mai întârzie un an și va fi gata în 2025

Centura Capitalei mai întârzie un an și va fi gata în 2025

DISTRIBUIȚI

164565 – 01052022 – Centura Capitalei mai întârzie un an și va fi gata în 2025. Cele mai avansate lucrări sunt pe lotul 2, între Bragadiru și Vidra

Șoferii vor avea de așteptat și mai mult pentru a circula pe toată autostrada de centură a Capitalei. Reprezentații Companiei de Drumuri și cei ai Ministerului Transporturilor spun că termenul inițial, 2024, nu mai poate fi respectat, din cauza unor contestații. Iar șoseaua ar urma să fie gata abia în 2025. Între timp, lucrările avansează pe unele tronsoane din sud, iar primii kilometri ar putea fi deschiși pentru trafic chiar anul acesta.

Cele mai avansate lucrări la autostrada ocolitoare a Capitalei „A0” sunt pe lotul 2, între

Bragadiru și Vidra, cu o lungime de 16,3 km. Stadiul fizic a depășit 50%. Din vară, ar urma să fie turnat primul strat de asfalt. Constructorii și reprezentații Ministerului Transporturilor nu exclud ca primii kilometri să fie dați în trafic mai devreme decât termenul din contract, aprilie 2023.

“Există o promisiune a constructorului că ar putea în decembrie să dăm un segment în trafic, dar depinde foarte mult de cum o să fie toamna. Dar cu siguranță în luna aprilie anul viitor va fi dat în trafic lotul 2”, a declarat Ionel Scrioșteanu, secretar de stat, Ministerul Transporturilor și Infrastructurii.

Lucrările avansează și pe lotul 1, între Vidra și Glina, cu o lungime de aproape 17 kilometri. Acest segment va lega „A0” de Autostrada Soarelui. Stadiul fizic a depășit 33%, iar termenul final este septembrie 2023. La celălalt capăt însă, lucrările au rămas în urmă, deși ar trebui să fie gata tot în toamna anului viitor.

Conform Companiei de Drumuri, stadiul fizic al lucrării este de sub 4%.
În lipsa lotului 3, semicercul sudic nu va fi gata anul viitor și nu va putea lega A1 de A2.

“Constructorul de pe lotul 3 să (…) înceapă să construiască. Pentru că, altfel, cu tot riscul de rigoare, vom fi nevoiți să luăm măsuri radicale. Mă refer la penalizări și la reziliere, Alin Șerbănescu, purtător de cuvânt, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Și pe semicercul nordic sunt probleme. Pe două dintre cele 4 loturi, lucrările nu pot începe din cauza unor contestații.

“Asta ne arată că nu va fi finalizat în 2024 tot semicercul nordic. Dar nici nu putem să acceptăm să nu se finalizeze maximum până în 2025, a mai spus Alin Șerbănescu.
sursa: stiri.tvr.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.