Acasă Cultura/Media CNA: Amenzi: 5.000 de lei – Realitatea Plus; 10.000 de lei –...

CNA: Amenzi: 5.000 de lei – Realitatea Plus; 10.000 de lei – RCS&RDS

DISTRIBUIȚI

164704 – 11052022 – Întrunit în ședința publică din data de 10.05.2022, Consiliul Național al Audiovizualului a analizat rapoartele de monitorizare întocmite de direcția de specialitate, ca urmare a sesizărilor primite, și a decis să aplice postului Realitatea Plus o amendă de 5.000 de lei. Radiodifuzorul a încălcat dispozițiile art. 40 alin. (1) și (3) din Codul de reglementare a conținutului audiovizual la difuzarea, în data de 06.04.2022, a emisiunii „Newsroom”  (interval orar 11:00-12:45) [„În virtutea dreptului la propria imagine, în cazul în care în programele audiovizuale se aduc acuzaţii unei persoane privind fapte sau comportamente ilegale ori imorale, acestea trebuie susţinute cu dovezi, iar persoanele acuzate trebuie contactate şi invitate să intervină pentru a-şi exprima punctul de vedere. În situaţia în care persoana vizată refuză să prezinte un punct de vedere sau nu a putut fi contactată prin încercări repetate, trebuie precizat acest fapt. (…) (3) Orice material înregistrat în care se aduc acuzaţii unei persoane privind fapte sau comportamente ilegale ori imorale trebuie să conţină şi opinia acesteia. În situaţia în care persoana vizată refuză să prezinte un punct de vedere sau nu a putut fi contactată prin încercări repetate, trebuie precizat acest fapt”].

De asemenea, Consiliul a analizat raportul întocmit de Direcția Control ca urmare a sesizării primite din partea societății Pagina Ciudatului SRL –  în calitate de deținător al licenței NCN TV – și a decis să sancționeze societatea RCS&RDS SA/RCS&RDS/Cluj-Napoca/Cluj cu amendă de 10.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor art. 4 alin. (2) lit. a) din Decizia CNA nr. 72 / 2012 privind condiţiile de eliberare şi modificare a avizului de retransmisie. Potrivit acestor prevederi, „alocarea în frecvenţă a serviciilor de programe se face cu respectarea următoarelor cerinţe: a) serviciile de programe de televiziune se grupează în funcţie de categoria lor tematică”.

În aceeași ședință, Consiliul a aprobat solicitarea de licență audiovizuală prin rețele de comunicații electronice a societății RAINBOW MEDIA COMMUNICATION SRL București pentru Mediacom TV.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.