Acasă Politic Conferința Internațională la Nivel Înalt a Donatorilor pentru Ucraina

Conferința Internațională la Nivel Înalt a Donatorilor pentru Ucraina

DISTRIBUIȚI

 164636 – 05052022 – Prim-ministrul Ionel-Nicolae Ciucă a participat astăzi, 5 mai 2022, în format online, la Conferința Internațională la Nivel Înalt a Donatorilor pentru Ucraina, de la Varșovia.

În context, prim-ministrul Guvernului României a reiterat sprijinul multidimensional al României pentru Ucraina, sprijin politico-diplomatic, asistență umanitară și pentru refugiați, sprijin economic.

Cu acest prilej a prezentat o nouă contribuție de asistență umanitară în valoare de 3,2 milioane euro.

Prim–ministrul Ciucă a arătat că România este pregătită să participe în procesul de reconstrucție al Ucrainei și a reiterat susținerea pentru perspectiva europeană a Ucrainei, Republicii Moldova și Georgiei.

Evenimentul la nivel înalt a fost organizat în comun de prim-ministrul Poloniei, Mateusz Morawiecki, și prim-ministrul Suediei, Magdalena Andersson, în parteneriat cu președintele Consiliului Uniunii Europene, Charles Michel, și președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, cu scopul de a mobiliza contribuții ale donatorilor pentru a susține răspunsul umanitar al Națiunilor Unite în Ucraina.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.