Acasă Economie Cum a împărțit Guvernul cele 52 de miliarde de lei din programul...

Cum a împărțit Guvernul cele 52 de miliarde de lei din programul Anghel Saligny

DISTRIBUIȚI

164656 – 06052022 – Ministerul Dezvoltării a anunțat modul de alocare a celor 52,5 miliarde de lei din programul de investiții Anghel Saligny, finanțat exclusiv din fonduri de la buget.

Astfel, din cele 52,5 de miliarde de lei, 30 de miliarde lei merg la proiecte de drumuri și poduri, iar 22,5 de miliarde lei – la proiecte de apă și canalizare. Media alocării e de 1,25 miliarde de lei pe județ.

Cele mai mari alocări le primesc județele Suceava – 1,66 miliarde lei, Olt – 1,6 miliarde lei, Argeș – 1,5 miliarde lei, Dolj – 1,5 miliarde lei, Iași – 1,5 miliarde lei, Teleorman – 1,5 miliarde lei. Bucureștiul a primit cea mai mică alocare, de doar 175 milioane lei, urmat de Ilfov – cu 794 milioane lei, și Brăila – 849 milioane lei, scrie Economedica.ro.

Dintre cele 3.228 de unități administrativ-teritoriale ale României, incluzând județele și sectoarele capitalei, doar 81 de UAT-uri nu au cerut finanțare. Toate consiliile județene și toate sectoarele municipiului București au cerut finanțare. Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, a spus că ”am prealocat, garantat, pentru fiecare comună, oraș, municipiu, județ și sector, o sumă minimă. Astfel, în fiecare localitate poate fi demarată cel puțin o investiție, dacă cererea de finanțare a fost depusă corect. Dorim, astfel, să asigurăm dezvoltarea echilibrată a României și o finanțare corectă, care nu depinde de culoarea politică a primarului”, potrivit unui comunicat de presă.

Citește aici alocările pentru programul Anghel Saligny

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.