Acasă Economie Curierii trebuie să raporteze la ANAF comenzile plătite ramburs

Curierii trebuie să raporteze la ANAF comenzile plătite ramburs

DISTRIBUIȚI

164876 – 21052022 – S-a decis cum vor transmite curierii informații despre persoanele care achită în numerar o comandă. Totul se va face printr-un formular, iar președintele ANAF spune că trebuie să fie digital.

Asta pentru a ușura munca curierilor, iar colectarea datelor să se facă cât mai rapid.

ANAF a anunțat că este cu ochii pe firmele care fac comerț online, însă nu plătesc taxele către stat.

Lucian Heiuș, președintele ANAF: „Aduc produse, le vând online. Ceea ce se plătește cu cardul, se înregistrează, ceea ce se plătește ramburs e la negru. Cum poți tu, ANAF, să-i identifici și să-i oprești decât având acces la informații? Singura variantă este doar prin această declarație care urmează să fie adoptată prin ordin al președintelui ANAF, prin care firmele de curierat să pună la dispoziție o bază de date cu aceste livrări care se fac cu plata ramburs.Trebuie să gândim un formular. Mi-aș dori să fie unul inteligent, să nu îl scrii de mână, să-l scanezi să îl pui în Spațiul Virtual și după să emitem ordinul”.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, spunea în urmă cu două zile că prevederea conform căreia firmele de curierat ar urma să raporteze la ANAF detalii referitoare la persoanele care au plătit ramburs  pentru produsele comandate online vizează o colectare mai bună a taxelor şi impozitelor. Sursa: digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.