Acasă Politic DIICOT: Două persoane cercetate pentru trafic de droguri de risc

DIICOT: Două persoane cercetate pentru trafic de droguri de risc

DISTRIBUIȚI

 164876 – 21052022 – Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Covasna împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Covasna au efectuat un număr de 3 percheziții domiciliare în municipiul Sfântu Gheorghe într-o cauză vizând comiterea infracțiunii de trafic de droguri de risc, potrivit unui comunicat.

În urma punerii în aplicare a mandatelor de percheziție domiciliară au fost descoperite și ridicate cantitățile de 600 de grame de canabis, 0,3 grame de hașiș și 3 grame de pudră de canabis, 11 plante de canabis, precum și sumele de 4.490 de lei, 125 de euro și 20 de USD. De asemenea, au fost descoperite două sere interioare, în care erau cultivate plante de canabis, dotate cu instalații de iluminare și aerisire, precum și alte obiecte necesare cultivării plantelor respectiv: filtre, soluții și îngrășăminte pentru plante.

În cauză, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Covasna au dispus măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore față de 2 inculpați.

În cursul zilei de 20.05.2022 a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Covasna cu propunere de luare a măsurii arestării preventive, în urma propunerii formulate fiind luată măsura controlului judiciar. Soluția judecătorului de drepturi și libertăți a fost contestată de procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Covasna.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul S.C.C.O. Covasna, Inspectoratului de Poliție Județean Covasna – Poliția Municipiului Sfântu Gheorghe – Biroul Investigații Criminale, Serviciului pentru Acțiuni Speciale și Serviciului Criminalistic, precum și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Covasna.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.