Acasă Social Aparare Exerciţiul multinaţional RESOLUTE CASTLE 22 

Exerciţiul multinaţional RESOLUTE CASTLE 22 

DISTRIBUIȚI

     164631 – 05052022 – Ceremonia de deschidere a exercițiului RESOLUTE CASTLE 22 va avea loc marți, 10 mai, la Centrul Național de Instruire Întrunită „Getica” din Cincu (CNII).

RESOLUTE CASTLE 22 este un exercițiu multinaţional la care participă structuri de geniu din Forţele Terestre Române, structuri puse la dispoziție de Comandamentul Forțelor Terestre ale SUA pentru Europa și Africa (USAREUR-AF) și Ministerul Apărării din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.

Pentru al șaptelea an, Brigada 10 Geniu „Dunărea de jos”, sprijinită de structurile de geniu din cadrul Diviziilor 2 şi 4 Infanterie, de Centrele 83 și 84 Mentenanță și Recepție, execută, în perioada mai-septembrie, împreună cu militari aliați, lucrări de infrastructură şi amenajare a platformelor de instrucţie în CNII „Getica”.

Lucrările executate în cadrul exercițiului RESOLUTE CASTLE fac parte dintr-un proiect dezvoltat în cadrul Inițiativei pentru Reasigurarea Europeană (European Reassurance Initiative – ERI) de partenerul american, în cooperare cu structuri de geniu din cadrul Forțelor Terestre Române.

Schimbul de experiență, tehnicile specifice de lucru, utilizarea în comun a tehnicii de geniu și implicarea într-un proiect comun reprezintă un antrenament eficient pentru standardizarea instrucției în cadrul forțelor NATO.

RESOLUTE CASTLE 22 îşi propune să crească nivelul interoperabilității prin instruirea continuă și punerea în aplicare a unor soluții inovatoare la probleme genistice comune.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.