Acasă Economie Forum Economic România – Republica Moldova la Chișinău

Forum Economic România – Republica Moldova la Chișinău

DISTRIBUIȚI

 164819 – 18052022 – La Chişinău a început Forumul Economic România – Republica Moldova, care reuneşte în premieră la un astfel de eveniment investitori din cele două ţări.

România este principalul partener comercial al Republicii Moldova, cu un volum al schimburilor de peste 1,6 miliarde de dolari, şi unul din principalii investitori.

”Peste 1.500 de investitori din România sunt prezenți pe piața din Republica Moldova, a declarat în cadrul deschiderii evenimentului ministrul Economiei, din R. Moldova Sergiu Gaibu, citat de Radio Chișinău.

Sergiu Gaibu: ”Mai avem exporturi în valoare de 833 de milioane de dolari și importuri de 829 milioane de dolari. România tot timpul a fost, în timpuri grele, aproape de noi în timpuri grele și a fost mai mult decât un partener economic. Noi am soluționat o serie de probleme. A fost o asistență importantă în ceea ce privește reparația infrastructurii la nivel regional, a școlilor, pe partea de cultură, dar și din punct de vedere economic. Acum este critic, în aceste modificări de lanțuri logistice, să facem investiții suplimentare în hub-uri de logistică, capacitate de transport”.

Potrivit ministrului Sergiu Gaibu, România este al doilea investitor în Republica Moldova, cu un volum al capitalului direct investit în valoare de peste șase miliarde de lei. La eveniment a participat şi secretarul de stat în cadrul Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova, Adrian Dupu.

Acesta este primul Forum Economic România – Republica Moldova, organizat de Asociația Investitorilor din România.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.