Acasă Politic Guvernul încearcă să combată specula

Guvernul încearcă să combată specula

DISTRIBUIȚI

 164728 – 12052022 – Executivul a aprobat la 11 mai 2022 un proiect de ordonanță de urgență privind combaterea acțiunilor speculative şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative.

Priiectul de act normativ, discutat în primă lectură, are ca scop crearea unui cadru legislativ general care să asigure un nivel ridicat de protecție a consumatorilor împotriva unor majorări nejustificate de prețuri și disfuncţionalităţi în funcționarea pieței.

Ordonanța introduce un mecanism de combatere a acțiunilor speculative ale unor operatori economici în situații excepționale, cum ar fi starea de alertă, starea de mobilizare parțială sau totală, război, stare de asediu și alte posibile asemenea situații, stabilite explicit prin acte normative. În astfel de situații, Consiliul Concurenței și Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului vor putea interveni pentru a combate practicile concurenței neloiale.

De asemenea, proiectul de ordonanță de urgență aduce completări atât la legislația privind protecția consumatorilor, cât și la legea concurenței.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.