Acasă Cultura/Media Înalta Curte de Casație și Justiție, 160 de ani de la înființare

Înalta Curte de Casație și Justiție, 160 de ani de la înființare

DISTRIBUIȚI

 165000 – 28052022 – Romfilatelia introduce în circulație o nouă emisiune de mărci poștale aniversară dedicată uneia dintre cele mai reprezentative instituții a statului de drept, Înalta Curte de Casație și Justiție, cu ocazia împlinirii a 160 de ani de la înființare. Emisiunea este compusă dintr-o marcă poștală, o coliță dantelată, o minicoală și un plic „prima zi” a emisiunii.

Înființată în anul 1862, anul în care țara începe să fie cunoscută sub numele de România, Înalta Curte de Casație și Justiție s-a înscris ca instituție de mare autoritate menită să asigure o permanentă armonizare a Constituției cu Legile țării.

De la înființarea sa până în prezent, Înalta Curte de Casație și Justiție a exercitat atât o funcțiune de instanță judecătorească, în principal ca instanță de casație, cât și atributul de a asigura interpretarea unitară a legii și chiar de a formula propuneri privind îmbunătățirea legislației naționale.

Imaginile timbrelor ilustrează sigla aniversară a momentului sărbătoresc și imaginea statuară a Zeiței Justiției ale cărei simboluri, eșarfa, balanța și sabia definesc locul și rolul justiției: judecata nepărtinitoare, cântărirea exactă a faptelor și aplicarea neabătută a legilor.

Emisiunea filatelică va fi disponibilă începând de luni, 30 mai 2022, în magazinele Romfilatelia din București, Bacău, Brașov, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara, precum și în magazinul nostru online: http://romfilatelia.ro/store/.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.