Acasă Externe Agenda Europeana Întrevedere Victor Negrescu – Elisa Ferreira

Întrevedere Victor Negrescu – Elisa Ferreira

DISTRIBUIȚI

164602 – 04052022 – Europarlamentarul Victor Negrescu a avut o întâlnire constructivă cu Comisarul European pentru Coeziune și Reforme, Elisa Ferreira, în cadrul căreia au discutat despre salvarea fondurilor europene aferente perioadei 2014-2020 încă neutilizate de țara noastră, începerea implementării noului cadru financiar multianual 2021-2027 și optimizarea Planului Național de Redresare și Reziliență.

“Am solicitat sprijinul Comisarului pentru Coeziune și Reforme pentru ca România să nu piardă fondurile europene necheltuite din exercițiul financiar anterior, dar și pentru a începe cât mai rapid implementarea noului program de finanțare. Am discutat despre posibilitatea de a ajusta proiectele în raport cu noile norme de cost, dar și despre nevoia de a finanța noi priorități pe zona de energie, agricultură sau IMM-uri, în contextul impactului pandemiei și al războiului din Ucraina.

La inițiativa doamnei Comisar, Executivul european a permis României un plus de flexibilitate în utilizarea fondurilor europene și sperăm ca, punctual, Comisia Europeană să ne sprijine pentru a putea implementa adecvat acele proiecte de importanță majoră care au fost afectate de actualul context.

În acest sens, am discutat despre revizuirea agreată la nivel european a planurilor naționale de redresare și reziliență și despre prioritățile României. Este important ca banii europeni să ajungă acolo unde pot ajuta direct populația și mă bucură faptul că doamna Comisar sprijină acest lucru”, a declarat eurodeputatul Victor Negrescu, membru în Comisia pentru bugete din Parlamentul European și raportor alternativ pentru bugetul european.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.