Acasă Social Administratie Muniție din cele două războaie mondiale găsită pe șantierul Centurii Capitalei, între...

Muniție din cele două războaie mondiale găsită pe șantierul Centurii Capitalei, între DN2 și A2

DISTRIBUIȚI

164944 – 25052022 – Reprezentanții Ministerului Transporturilor s-au confruntat cu o situație riscantă în timpul executării lucrărilor pe șantierul Centurii Bucureștiului, între DN2 și A2, unde a fost găsită muniție din cele două războaie mondiale. Au fost chemate imediat echipajele Poliției Române și ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență, pentru preluarea și neutralizarea muniției de război.

Potrivit afirmațiilor secretarului de Stat în Ministerul Transporturilor, Irinel Scrioșteanu, execuția lucrărilor a fost îngreunată și de demolarea construcțiilor existente pe culoarul de expropriere de pe Centura Bucureștiului, de procesul de relocare a utilităților, a comunicațiilor și a rețelelor de gaz și electrice, dar și din cauza infrastructurii CFR existentă pe acest tronson.

O altă cauză importantă a întârzierilor este slaba mobilizare a antreprenorului, care nu a găsit soluții de pregătire a șantierului, în condițiile care să permită o evoluție bună a lucrărilor.

În acest moment se execută lucrări de terasamente, rigole carosabile, relocarea fibrei optice, apă și canal, lucrări de demolare a construcțiilor existente pe coridorul expropriat, descărcări arheologice și deblocarea suprafețelor expropriate.

În prezent, stadiul lucrărilor la acest proiect este de 17,2%.

”I-am solicitat antreprenorului să prezinte un plan de mobilizare de oameni, resurse și utilaje, în așa fel încât și acest șantier să intre într-un ritm bun de execuție a lucrărilor. I-am avertizat atât pe constructor, respectiv compania italiană Tirrena Scavi SpA, cât și pe responsabilii de proiect că voi monitoriza îndeaproape lucrările pe acest șantier și că voi solicita sancționarea oricărei noi întârzieri. Cel puțin odată pe lună, voi comunica stadiul lucrărilor, pentru ca oamenii să fie informați în timp real”, a precizat Scrioșteanu.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.