Acasă Politic Nicolae Ciucă: În antreprenoriat, femeile sunt un factor esențial al modernizării și...

Nicolae Ciucă: În antreprenoriat, femeile sunt un factor esențial al modernizării și pot fi considerate deschizătoare de drumuri în multe domenii

DISTRIBUIȚI

164870 – 20052022 – Premierul Nicolae-Ionel Ciucă  a participat la conferința de lansare a inițiativei ”Women in Tech”, sub egida Innowave Summit 2022.

Vă prezentăm alocuțiunea premierului:

”Este un moment foarte important pentru noi, bărbații, să putem să vă mulțumim pentru ceea ce faceți. Am terminat un tur la prezentarea de standuri în inovare, cercetare și dezvoltare și am putut să constat că există cu adevărat egalitate de gen, am văzut foarte multe doamne și domnișoare prezente, ceea ce înseamnă că noi nu trebuie să mai aducem argumente multe despre relevanța pe care o aveți în toate proiectele care sunt în derulare la Cluj. Ceea ce doresc să subliniez este nivelul dumneavoastră de ambiție și vă mulțumesc pentru ceea ce faceți, pentru că puteți să deveniți un model de bună practică pentru toate doamnele și domnișoarele din țară. Discutam cu domnul primar și echipa, uitându-mă pe un material, am văzut că România este pe primul loc în Europa la ceea ce înseamnă numărul de doamne și domnișoare aflate în topul managementului companiilor, ceea ce este, de asemenea, un lucru cât se poate de îmbucurător. Faptul că vă implicați și aveți această participare consistentă în tot ceea ce și-au propus autoritățile locale să realizeze în municipiul Cluj-Napoca, în județul Cluj, este pentru noi un motiv să ne bucurăm că există șanse, există speranță și vă încurajăm să creșteți cât mai mult numărul de doamne și domnișoare în toate aceste proiecte, pentru că perspectiva dumneavoastră cu certitudine este diferită de a bărbaților în anumite locuri, în altele este cât se poate de congruentă. Și faptul că reușiți să puneți în practică o serie întreagă de idei este doar în beneficiul dumneavoastră, al nostru, al autorităților locale.

Eu voi pleca de la Cluj însuflețit pentru că există un model de bună practică, pe care am să-l recomand și cu acordul domnului primar, cu acordul dumneavoastră, am să vă cer licență de export, rugându-i pe toți ceilalți să fiu un promotor al Clujului, dacă îmi dați voie. Sigur, nu vreau să fiu acuzat că vorbesc despre relevanța politică a administrației liberale, pentru că în Cluj administrația liberală a produs efecte cu mult timp în urmă. Am putut să văd același lucru întâmplându-se și la Alba Iulia, și la Oradea și, încă o dată, vă rog să nu luați în seamă ceea ce spun acum, dar acolo unde sunt administrații liberale, lucrurile se mișcă altfel și sunt orientate spre dezvoltare, spre inovare, spre cercetare, spre modernizare și cred că asta trebuie să treacă dincolo de convingerea politică și cred că trebuie să se îndrepte către ceea ce trebuie să facem astfel încât, la nivel național, să putem să folosim aceste modele și să nu mai pierdem timpul să căutăm și să descoperim, ci să luăm modelul, pachet, așa cum este el, și să îl aplicăm și în alte județe, în alte regiuni din țară.

Ca atare, doamnelor și domnișoarelor, vă mulțumesc foarte mult pentru ceea ce faceți, vă încurajez să continuați, vă încurajez să convingeți cât mai multe tinere să vi se alăture, încurajez ca și alte doamne, chiar dacă nu mai sunt tinere, să vină lângă dumneavoastră, pentru că suntem datori să vorbim mai multe despre ceea ce înseamnă învățarea continuă și cred că dacă reușim să trezim cel puțin curiozitatea, vom reuși să mărim rândurile celor care se ocupă de inovare, cercetare, dezvoltare, de tehnologie.

Din postura de fost militar, vă pot spune că am lucrat cu doamne și cu domnișoare care au avut curajul să urce și în carlinga unui avion, să își asume să conducă și un tanc, și un alt echipament tehnic de luptă, ceea ce înseamnă că am depășit acele limite în care femeile puteau să facă doar anumite lucruri. Iată că pot să facă mult mai mult decât atât şi eu personal vă mulțumesc încă o dată, dar și de la nivelul Guvernului, vă mulțumim pentru tot ceea ce faceți! Vă dorim succes și vă asigur de tot sprijinul nostru! Mult succes! Vă mulțumesc!”

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.