Acasă Politic Peste 16% dintre tineri au încercat măcar o dată droguri

Peste 16% dintre tineri au încercat măcar o dată droguri

DISTRIBUIȚI

164913 – 23052022  – Consumul de droguri în rândul tinerilor, chiar a adolescenților, nu mai este doar un scenariu de film, ci o realitatea sumbră a realității. Chiar și în România, cifrele oficiale sunt înspăimântătoare: 1,2 milioane de consumatori ocazionali, atrage atenția Gabriela Firea, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse.

Firea: ”M-am întâlnit cu Gigel Lazăr, președintele Federației Neguvernamentale Antidrog, unul dintre cei mai aprigi luptători împotriva acestui fenomen îngrijorător.

Statisticile naționale nu trebuie neglijate. Avem peste 16% dintre tineri care au încercat măcar o dată droguri sau chiar le consumă ocazional. În Capitală, cifrele sunt și mai rele: unul din patru bucureșteni între 12 și 65 de ani a încercat măcar o dată substanțe interzise.

Trebuie să-i facem pe tineri să înțeleagă riscurile la care se expun și cum li se poate schimba viața pentru totdeauna. Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse este un partener în această luptă. Ne implicăm în campaniile naționale antidrog destinate copiilor, tinerilor, dar și familiilor acestora”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.