Acasă Social Administratie Piste pentru biciclete pe traseul Piața Presei Libere – Bd. Kiseleff –...

Piste pentru biciclete pe traseul Piața Presei Libere – Bd. Kiseleff – Bd. Constantin Prezan

DISTRIBUIȚI

 164634 – 05052022 – Primăria Municipiului București a atribuit contractul pentru execuția a 3,3 km piste pentru biciclete pe traseul Piața Presei Libere – Bd. Kiseleff – Bd. Constantin Prezan, acesta fiind Tronsonul 2 din Traseul 1 al obiectivului de investiții „Implementarea unui sistem de transport cu bicicleta în zona centrală a Municipiului București”.

„Primăria Capitalei a atribuit contractul pentru execuția a 3,3 kilometri de pistă de bicicletă. Noua pistă va fi construită în sectorul 1, pe traseul Piața Presei – Bulevardul Kiseleff – Bulevardul Constantin Prezan. Lucrările vor începe în zilele următoare, urmând să dureze două luni.

Viitoarea pistă pentru biciclete face parte din Traseul 1 al unui proiect care are patru trasee, cu o lungime totală de 48,25 de kilometri, din care municipalitatea a construit până acum o treime”, a declarat primarul general, Nicuşor Dan.  

Contractul de execuţie a fost atribuit direct, în baza normei interne numărul 130/2018, lucrările urmând să fie realizate de Trustul de Clădiri Metropolitane București.

Conform contractului, TCMB va executa lucrări de construcții de piste de biciclete, trasare marcaje rutiere, instalare indicatoare și semnalizatoare rutiere.

Valoarea contractului este de 3.944.323,50 lei fără TVA, finanţarea fiind asigurată prin Fondul Naţional de Mediu, gestionat de Ministerul Mediului.

Proiectul „Implementarea unui sistem de transport cu bicicleta în zona centrală a Municipiului București”, care beneficiază de finanţare nerambursabilă, are o lungime totală de 48,25 km, respectiv 4 trasee.

Dintre acestea, Primăria Capitalei a executat până în prezent 16,15 km piste biciclete, respectiv Tronsonul 1 din Traseul 1, cu o lungime de 6 km, între Piața Victoriei – B.dul Aviatorilor – B.dul Beijing – Str.Nicolae Caramfil – Șos.Pipera, precum și Traseul 3, cu o lungime de 10,15 km lungime, între Calea Victoriei – B.dul  Regina Elisabeta – B.dul Națiunile Unite – Splaiul Independenței.

Pentru celelalte trasee, se lucrează la procedura de atribuire a contractului de execuție.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.