Acasă Politic Președintele Lituaniei, Gitanas Nauseda, în vizită la București

Președintele Lituaniei, Gitanas Nauseda, în vizită la București

DISTRIBUIȚI

164653 – 06052022 – Preşedintele Klaus Iohannis l-a primit, astăzi, la Palatul Cotroceni pe omologul său lituanian, Gitanas Nauseda, cu ocazia vizitei oficiale pe care acesta o efectuează în ţara noastră.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, vizita Preşedintelui Republicii Lituania are loc în contextul dialogului politic susţinut româno-lituanian şi în vederea continuării coordonării strânse cu privire la situaţia de securitate cauzată de agresiunea ilegală a Rusiei în Ucraina.

Cei doi şefi de stat vor aborda modalităţile de dezvoltare a cooperării bilaterale româno-lituaniene, cu accent pe dinamizarea schimburilor economice, pe valorificarea potenţialului existent în domeniul digital şi pe consolidarea securităţii energetice.

Discuţiile vor viza şi măsurile pentru sprijinirea, în continuare, a Ucrainei şi refugiaţilor ucraineni, consolidarea posturii de descurajare şi apărare pe Flancul Estic al NATO şi coordonarea poziţiilor în pregătirea Summitului NATO de la Madrid.

Colaborarea la nivelul Uniunii Europene, precum şi cea din formatele regionale Bucureşti 9 şi Iniţiativa celor Trei Mări se vor afla, totodată, pe agenda de discuţii.

Preşedinţii României şi Lituaniei vor aborda şi aspecte legate de sprijinul activ şi cuprinzător de care are nevoie, în contextul actual, Republica Moldova.

Cei doi oficiali vor avea convorbiri tete-a-tete şi oficiale la finalul cărora vor susţine declaraţii de presă comune.

Tot vineri, preşedintele Lituaniei va avea întrevederi cu premierul Nicolae Ciucă şi cu preşedintele Senatului, Florin Cîţu.

sursa: stiri.tvr.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.