Acasă Politic Senatorul PNL de Ilfov Nicoleta Pauliuc l-ar putea înlocui pe Florin Cîțu...

Senatorul PNL de Ilfov Nicoleta Pauliuc l-ar putea înlocui pe Florin Cîțu în fruntea Senatului

DISTRIBUIȚI

164623 – 05052022 – Cu toate că liderii partidului s-au înţeles să-l lase pe fostul lor şef preşedinte al Senatului până la sesiunea din toamnă, liberalii au început reevaluarea situaţiei. Aşa că, în spatele uşilor închise, conducerea PNL pregăteşte decizia revocării lui Florin Cîţu.

Surse de la vârful PNL au precizat, pentru „Adevărul”, că singura dilemă este dacă revocarea va fi săptămâna viitoare sau după reuniunea cu conducerea extinsă de la finalul lunii. Prin urmare, în cazul în care decizia înlăturării lui Florin Cîţu nu va fi luată săptămâna viitoare, problema va fi dezbătută la următorul Consiliul Naţional, programat pentru 27 mai. La acest Consiliu Naţional se va discuta despre funcţiile de partid şi despre promovarea sau menţinerea în diferite demnităţi publice. Motivele revocării sunt criticile lui Cîţu la adresa politicilor Guvernului, nemulţumirile exprimate public faţă de colaborarea cu PSD şi mesajele referitoare la o apropiere de USR, de care liberalii nici nu vor să audă acum. Procedura e simplă: liderul de grup al PNL propune, plenul Senatului votează. Tot ce rămâne este luarea deciziei politice.

Surse liberale susţin că liderii din partid încearcă să-l izoleze cât mai mult pe Florin Cîţu, pentru a nu se ajunge la decizii radicale, cum ar fi excluderea acestuia din partid. Deşi fostul preşedinte al PNL a precizat că îi poate ajuta cu sfaturi pe colegii de la guvernare, Ciucă şi echipa acestuia nu au niciun gând să-l consulte pe Cîţu, Dan Vîlceanu sau alţi finanţişti din partid, cum este Alexandru Nazare, adică demnitari din fosta guvernare.

Lista persoanelor care ar vrea să ocupe a doua funcţie în stat este consistentă. În primul rând, o variantă este Nicoleta Pauliuc, preşedinta Comisiei de apărare din Senat, care are în spatele său organizaţia PNL Ilfov, dar şi mai multe filiale din sud. Un al doilea pretendent este Marcel Vela, a treia variantă Alina Gorghiu, iar o a patra Sorin Cîmpeanu. Sursa:  adev.ro/rbe24d

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.