Acasă Externe Tedros Ghebreyesus a fost reales la conducerea Organizației Mondiale a Sănătății

Tedros Ghebreyesus a fost reales la conducerea Organizației Mondiale a Sănătății

DISTRIBUIȚI

 164941 – 25052022 – Etiopianul Tedros Adhanom Ghebreyesus, primul african în fruntea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, a fost reales, la 24 mai 2022, în funcție pentru un al doilea mandat, cu durata de 5 ani, a anunţat preşedintele Adunării Mondiale a Sănătăţii, anunță AFP şi Reuters.

Rezultatul votului secret, anunţat de Ahmed Robleh Abdilleh, ministrul Sănătăţii din Djibouti, a fost considerat mai degrabă o formalitate, întrucât Tedros era singurul candidat la această funcţie.

Specialist în paludism (boală infecțioasă provocată prin înțepătura țânțarilor anofeli n.r.), licenţiat în Imunologie şi doctor în Sănătate comunitară, dr. Tedros, în vârstă de 57 de ani, a fost ministru al Sănătăţii şi şef al diplomaţiei în Etiopia.

A devenit cunoscut în lumea întreagă în contextul lupei împotriva pandemiei de COVID-19, care rămâne una dintre principalele sale preocupări.

După un prim mandat marcat de COVID-19, care a scos la lumină deficienţele OMS şi ale sistemului sanitar mondial, Tedros Adhanom Ghebreyesus va trebui să câştige pariul consolidării agenţiei sanitare a ONU, îndeosebi pentru a preveni şi a gestiona mai bine viitoare epidemii. Sursa: Agerpres

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.