Acasă Anchete Interne Țigări în valoare de aproximativ 216.000 lei confiscate la frontiera de nord

Țigări în valoare de aproximativ 216.000 lei confiscate la frontiera de nord

DISTRIBUIȚI

164884 – 22052022 –  Polițiștii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației au descoperit şi confiscat aproximativ 19.000 pachete de ţigări de provenienţă Duty Free și Republica Moldova, în valoare de aproximativ 216.000 lei. Un cetățean român este cercetat pentru contrabandă, iar două autoturisme au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor.

În data de 21 mai a.c., la nivelul Sectorului Poliţiei de Frontieră Valea Vișeului s-a declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 5.00, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, pe comunicația Petrova – Strâmtura, un echipaj format din polițiști de frontieră a încercat oprirea în trafic pentru control, în extravilanul localității Strâmtura, județul Maramureș, a unui autoturism de teren, fără numere de înmatriculare.

Având în vedere faptul că șoferul autoturismului nu a oprit la semnalele regulamentare ale lucrătorilor noștri, s-a procedat la urmărirea acestuia. Ulterior, pe un drum forestier, autovehiculul a fost găsit abandonat, iar la o distanță de aproximativ 3 km, au fost descoperite 20 de colete, învelite în folie de culoare neagră.

În continuare, mașina, precum și coletele descoprite au fost transportate la sediul sectorului. În urma inventarierii a rezultat cantitatea de 17.500 pachete cu țigări de proveniență Duty Free, în valoare de 204.750 lei, iar autoturismul folosit la activitatea infracţională, în valoare de 25.000 lei, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză, s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă, cercetările fiind derulate sub directa supraveghere a unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vișeu de Sus. Cercetările continuă pentru depistarea tuturor persoanelor implicate, precum și documentarea întregii activități infracționale.

Câteva ore mai târziu, mai exact în jurul orei 16.25, lucrători din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Vișeu de Sus, în cooperare cu Postul de Poliție Comunal Moisei, au oprit în trafic, pe raza localității Moisei, județul Maramureș, un autoturism, marca Volkswagen Passat, înmatriculat în România, condus de un cetățean român, în vârstă de 38 ani, domiciliat în județul Maramureș. Existând suspiciuni că acesta ar transporta țigări, s-a procedat la efectuarea unui control asupra mijlocului de transport. Astfel, în bara din față și cea din spate a autoturismului au fost descoperite mai multe pachete cu țigări.

Șoferul împreună cu autoturimul au fost conduși la sediul sectorului, pentru cercetări. Autoturimul în valoare de 10.000 lei a fost indisponibilizat, iar întreaga cantitate de 937 pachete țigări de proveniență Republica Moldova, în valoare de 10.962 lei, a fost ridicată în vederea confiscării.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, sub directa coordonare a unui procuror de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vișeu de Sus.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.