Acasă Stiri Locale Bucuresti-Ilfov TPBI a prezentat proiectul cu privire la necesitatea dezvoltării infrastructurii feroviare din...

TPBI a prezentat proiectul cu privire la necesitatea dezvoltării infrastructurii feroviare din Regiunea București-Ilfov,

DISTRIBUIȚI

 Conferințele Club Feroviar

164856 – 19052022 – Reprezentanții Asociației de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București-Ilfov (TPBI) au fost invitați la ”Conferințele Club Feroviar – Infrastructură 2022”, eveniment organizat la 18 mai 2022 la Facultatea de Construcții Căi Ferate, Drumuri și Poduri București. Cu această ocazie, Iosif Szentes, directorul Direcției Dezvoltare Transport Feroviar din cadrul TPBI a susținut prezentarea ”Infrastructura feroviară din Regiunea București-Ilfov”” și a discutat despre introducerea serviciilor de transport public local cu trenul în zona metropolitană.

Trenul Metropolitan București-Ilfov, proiect inițiat de TPBI, vizează în prima fază utilizarea infrastructurii feroviare existente, iar apoi reconstrucția unor linii desființate al căror traseu se află pe proprietatea publică a statului și construcția unor linii noi, pentru deservirea echilibrată a întregului teritoriu vizat. În paralel, este preconizată achiziția etapizată de material rulant pentru serviciile de tren metropolitan pe traseele prioritizate.

”În drum spre conferință, am făcut 40 de minute pe o distanță care, în mod normal, este parcursă în 18-20 de minute. Sperăm ca generațiile următoare să nu mai aibă parte de așa ceva. Nu proiectăm un tren metropolitan doar pentru ziua de mâine, ci pentru următorii 50 de ani”, a subliniat Iosif Szentes. În acest sens, odată ce vor fi introduse serviciile de tren metropolitan, călătoria va dura în general sub o oră, cu o viteză comercială de 40-60 de kilometri pe oră. Principala caracteristică a trenului metropolitan este legată de independența față de rețeaua de străzi, drumuri naționale sau autostrăzi, oferind astfel locuitorilor din regiune o călătorie rapidă către punctele de interes.

Rutele feroviare din prima fază a proiectului Trenul Metropolitan București-Ilfov sunt București Nord – București Obor,  București Nord – Chitila – Scroviștea, București Nord – București Vest și București Obor – București Vest.

Reprezentantul TPBI a mai precizat că rețeaua feroviară actuală din Regiunea București-Ilfov numără 51 de stații și puncte de oprire, iar lungimea totală a căii ferate metropolitane este de 330 kilometri. Stațiile de pe rutele trenului metropolitan vor fi dotate cu numeroase facilități, iar TPBI va propune ca parcările din jurul gărilor sau a punctelor de oprire să poată fi utilizate gratuit de posesorii de bilet la trenul metropolitan.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.