Acasă Politic Vizita delegației parlamentare ucrainene consolidează prietenia dintre cele două state

Vizita delegației parlamentare ucrainene consolidează prietenia dintre cele două state

DISTRIBUIȚI
foto:facebook

 164738 – 12052022 – Președintele Grupului parlamentar de prietenie cu Ucraina, deputatul PNL Ioan Balan, a reconfirmat în fața delegației parlamentare ucrainene condusă de deputatul Marchenko Liudmyla sprijinul tuturor instituțiilor din România pentru poporul ucrainean afectat de agresiunea barbară a Rusiei:

”Marți, 10 mai, o zi cu însemnătate istorică pentru independența de stat a României, am avut plăcerea să mă întâlnesc, împreună cu majoritatea colegilor din Grupul parlamentar de prietenie cu Ucraina, cu o delegație de parlamentari din Rada Supremă de la Kiev.

Îi mulțumesc pe această cale liderului Grupului parlamentar al PNL din Camera Deputaților, domnul Gabriel Andronache, care, deși avea o agendă extrem de încărcată, lucrările plenului Camerei Deputaților fiind în desfășurare, ne-a onorat cu prezența, a deschis discuțiile între cele două delegații parlamentare și a transmis delegației ucrainene mesajul de sprijin al liderilor grupurilor parlamentare. Din păcate, am constatat cu deosebit regret faptul că un coleg parlamentar din USR a încercat să politizeze chiar și această întâlnire, dând dovadă de profundă imaturitate politică și diplomatică.

În cadrul discuțiilor pe care le-am purtat cu delegația ucraineană am condamnat ferm, alături de colegii mei din Grupul de prietenie, războiul barbar și ilegal declanșat de Rusia și am reafirmat susținerea tuturor instituțiilor statului român pentru cetățenii ucraineni. Cred cu tărie că întărirea relațiilor dintre România și Ucraina a început prin sprijinul necondiționat și emoționant pe care românii l-au acordat, încă din prima zi a războiului, refugiaților ucraineni. Din prima zi a războiului, românii au demonstrat că prin sângele nostru curge ospitalitatea, omenia, bunătate și dorința de a ajuta necondiționat pe cei aflați în suferință. Stă mărturie, în acest sens, faptul că pentru mii de refugiați, pentru mii de copii ucraineni, România este ”acasă”.

Mii de ucraineni au fost primiți și integrați în familiile de români asemeni unor frați.

În calitate de președinte al Grupului parlamentar de prietenie cu Ucraina am mulțumit delegației parlamentare ucrainene și doamnei deputat Marchenko Liudmyla pentru că ne-a dat ocazia să transmitem poporului ucrainean toată susținerea noastră. Am mai transmis poporului vecin toată admirația românilor pentru eroismul soldaților care își apără țara și familiile cu prețul vieții.

Parlamentarii ucraineni și-au exprimat satisfacția pentru ajutorul primit din partea Grupului de prietenie și ne-au invitat la Kiev în perioada următoare. În calitate de parlamentar care a avut multiple demersuri în anii trecuți, pentru a ameliora relațiile diplomatice cu Ucraina și pentru a proteja interesele românilor din Ucraina, nu pot decât să mă bucur de faptul că, astăzi, prietenia dintre cele două state este din ce în ce mai puternică, mai solidă, lucru care va aduce beneficii de ambele părți.”

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.