Acasă Bucuresti-Ilfov Ilfov Voluntari: Reprezentanții IPJ Ilfov și CJRAE Ilfov le-au vorbit elevilor despre combaterea...

Voluntari: Reprezentanții IPJ Ilfov și CJRAE Ilfov le-au vorbit elevilor despre combaterea fenomenului de Bulliyng 

DISTRIBUIȚI

164920 – 24052022 –  La 23 mai a.c., polițiștii Biroului Siguranță Școlară Ilfov au continuat activitățile în contextul derulării proiectului ”Stop violentei fizice si psihice în mediul școlar preuniversitar”, care se desfășoară în perioada februarie-iunie 2022, în cadrul mai multor unități de învățământ din județul Ilfov.

Astfel, împreună cu reprezentanți ai Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Ilfov, polițiștii s-au deplasat la Școala Gimnazială nr. 3 din Voluntari, pentru a dezbate aspecte cu privire la prevenirea și combaterea fenomenului Bullying în unitățile de învățământ.

La activitatea desfășurată pe terenul de sport al unității de învățământ din Voluntari au participat 135  de elevi, din clasele a V-a și a VI-a, împreună cu 8 cadre didactice.

Elevii au participat intens, prin discuții și întrebări adresate  polițiștilor, dar și cu Gabriela Szabo, invitata specială a polițiștilor de la  siguranța școlară.

Prevenirea și combaterea delincvenței juvenile, precum și a fenomenului Bullying, inclusiv consecințele acestuia, au fost subiecte dezbătute la această activitate, ele  reprezentând principalele obiective ale polițiștilor din cadrul Biroului Siguranță Școlară Ilfov.

Totodată, în cadrul activităților, polițiștii le-au recomandat elevilor să contacteze părinții, profesorii și polițiștii, în cazul în care sunt victimele bullyingului sau delincvenței juvenile.

Gabriela Szabo a recomandat elevilor să iubească și să participe la orele de sport, să fie prieteni unii cu alții, să nu participe la agresiuni fizice și psihice și le-a împărtășit acestora din experiențele sale.

Polițiștii din cadrul Biroului Siguranta Școlară Ilfov vor continua activitățile pentru prevenirea și combaterea bullyingului în unitățile de învățământ, anunță IPJ Ilfov.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.