Acasă Politic Zona verde a Campusului UPB se redeschide publicului

Zona verde a Campusului UPB se redeschide publicului

PoliBioFest, în perioada 26-29 mai 2022

DISTRIBUIȚI

 164952 – 25052022 – Mihnea Costoiu – rectorul Universității POLITEHNICA din București și Ciprian Ciucu – primarul Sectorului 6 au semnat astăzi Acordul de Parteneriat dintre cele două instituții.

Protocolul prevede că, zona verde din Campusul Universității POLITEHNICA din București (UPB) se va redeschide publicului larg, oferind locuitorilor Sectorului 6 un amplu spațiu de recreere, accesul acestora fiind permis într-un interval de timp bine delimitat.

Accesul publicului în Campusul UPB este permis de luni până vineri, în intervalul orar 06:00-08:00, respectiv 17:00-22:00, iar sâmbătă și duminică în intervalul orar 06:00-22:00.

Mai mult în perioada vacanțelor intersemestriale și a vacanței de vară programul va fi de luni până duminică între orele 06:00-22:00.

Decizie a fost luată de către conducerea UPB în coroborare cu acordul de parteneriat cu Primăria Sectorului 6.

“Am hotărât ca accesul în acest campus să se facă pe o anumită perioadă limitată, pentru a nu deranja fluxurile obişnuite. (…) Nu acceptăm în continuare accesul cu animale (…) şi, nu în ultimul rând, cel mai important lucru din punctul nostru de vedere, fac un apel de la bun începutul acestei relaţii la locuitorii Sectorului 6, locuitorii Bucureştiului care vor vizita acest campus, pentru că de dumnealor va depinde dacă acest campus va rămâne sau nu deschis în perioada următoare, în funcţie de cum vom gestiona şi vom respecta acest campus şi investiţiile pe care împreună le vom face aici”, a declarat Mihnea Costoiu..

„Împreună cu primăria vom organiza o serie de festivaluri în interiorul campusului care sunt destinate publicului larg, pe teme care au legătură cu universitatea şi nu numai, să poată exista şi un program tematic. În cursul zilei de mâine vom inaugura noul festival Poli Biofest, destinat industriei agricole din România şi noilor tehnologii pentru agricultură”, a mai spus Costoiu.

Potrivit acestui protocol, ce are ca obiectiv principal colaborarea părților în vederea permiterii accesului vizitatorilor în spațiile exterioare Universității, Primăria Sectorului 6 se obligă să asigure , prin A.D.P.D.U. salubrizarea aleilor auto și pietonale, precum și pe cea a spațiilor verzi și să deruleze în același timp mai multe activități de curățenie și întreținere a zonelor exterioare UPB. Totodată, Consiliul Local al Sectorului 6, prin D.G.P.L. va asigura zilnic, în intervalul orar 06:00-22:00, menținerea climatului de ordine și siguranță publică în incinta Campusului UPB, prin prezența a cel puțin 3 patrule mobile în timpul programului de vizitare pentru terți și minim o patrulă mobilă în afara acestui program.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.