Acasă Social Aparare 1.800 de militari români și aliați la exercițiul multinațional „SCORPIONS LEGACY 2022”

1.800 de militari români și aliați la exercițiul multinațional „SCORPIONS LEGACY 2022”

DISTRIBUIȚI

165087 – 03062022 – Aproximativ 1.800 de militari români și aliați cu peste 250 de mijloace tehnice participă la exercițiul multinațional „SCORPIONS LEGACY 2022” (SCLE 22), participă la Centrul NATO de la Smârdan, din județul Galați. Instruirea personalului Brigăzii Multinaționale Sud-Est, alături de Task Force Tiger, Task Force Ghost și de unitățile afiliate pentru exerciții din Bulgaria, Italia și Portugalia, urmărește creșterea interoperabilității prin exerciții de comandament asistate de calculator, de antrenament cu trupe în teren și prin antrenamente tactice cu trageri de luptă.

Prin astfel de evenimente de instruire, Comandamentul Brigăzii Multinaționale Sud-Est se instruiește pentru a fi în măsură să comande forțe dislocate în regiunea de Sud-Est a NATO în vederea asigurării contribuției acestei structuri la apărarea colectivă a Alianței.

La exercițiu, care se va încheia pe 6 iunie, asistă șeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, și omologul său portughez, amiralul Antonio da Silva Ribeiro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.