Acasă Social 1 iunie în București: Suprize la Zoo, ateliere gratuite de robotică, expoziții...

1 iunie în București: Suprize la Zoo, ateliere gratuite de robotică, expoziții de jocuri

DISTRIBUIȚI

165052 – 01062022 –  Primăria Capitalei, prin instituțiile din subordine, a pregătit de Ziua Internațională a Copilului, o serie de evenimente dedicate copiilor.

Astfel, de 1 iunie, toate muzeele din structura Muzeului Municipiului București sunt pregătite să-și primească oaspeții și funcționează cu program normal (10.00-18.00): Palatul Suțu, Muzeul Theodor Aman, Muzeul Dr. Nicolae Minovici, Muzeul Dr. George Severeanu, Casa Filipescu-Cesianu, Muzeul Frederic Storck și Cecilia Cuțescu Storck, Colecția de Artă Ligia și Pompiliu Macovei, Muzeul Victor Babeș și Observatorul Astronomic Amiral Vasile Urseanu.

Ateliere de Robotică și Programare la Palatele Brâncovenești

Administrația Grădina Zoologică București organizează în data de 1 iunie, între orele 9-19, Ziua Internațională a Copiiilor, cu tema „1 Iunie la Zoo”, iar pentru copiii cu vârsta de până la 14 ani, intrarea este liberă.

Între orele 10-13, vor avea loc activități recreative, atelier de creație, povești interesante despre minunata lume a animalelor sălbatice.

Și Centrul de Cultură „Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului” și „Atelierele Tamarei” îi invită pe cei mici, de Ziua Copilului, într-un cadru de poveste, să programeze în aer liber. Micii vizitatori vor putea crea joculețe video, diverse aplicații și se vor distra programând roboțeii.

Atelierele de Robotică și Programare se vor desfășura în intervalul orar 11:00 – 18:00, pe Cerdacul din fața Galeriei Cuhnia. Participarea este gratuită! Pentru înscrieri și detalii: 0728.877.175

Muzeul Copiilor se mută în parc!

Totodată, începând cu 1 iunie 2022, Muzeul Copiilor devine muzeu itinerant și se mută în cartierele Capitalei! Direcția Cultură, Învățământ, Turism din cadrul PMB, prin PROEDUS, organizează în perioada 1 iunie – 31 august 2022 noi spații educative și interactive dedicate copiilor și familiilor acestora:  Parcul „Drumul Taberei” va găzdui expoziția educativă și interactivă „First Kids on Mars”, iar insula din Parcul „Alexandru Ioan Cuza” se va transforma în locul de joacă al copiilor în aventura „Wild West Kids”. Rezervări tururi pe site-ul https://hubproedus.ro/bilete-muzeul-copiilor-parc.html

 

Expoziție de 400 de jocuri de colecție

Cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, ARCUB lansează expoziția unicat „Jocurile copilăriei (anii 1950-2000)” dedicată copiilor și adulților deopotrivă. Jocuri de colecție care acoperă o perioadă de 50 de ani pot fi admirate în cadrul evenimentului care are loc în perioada 1-30 iunie la ARCUB – Hanul Gabroveni.

Expoziția „Jocurile copilăriei” include peste 400 de de jocuri de colecție din anii ’50 până în anii 2000, din România și din alte țări și are la bază o colecție personală unică, de peste 1500 jocuri, care aparține teatrologului și managerului cultural, Alina Moldovan.\

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.