Acasă Externe 25 de ani de ani de Parteneriat strategie România – SUA

25 de ani de ani de Parteneriat strategie România – SUA

DISTRIBUIȚI

165395 – 28062022  – Se împlinesc 25 de ani de ani de Parteneriat strategic între România şi SUA. Perioadă în care ţara noastră a cunoscut un progres important pe scena internaţională, a ajuns într-un punct în care îi este garantată securitatea teritorială, iar românii au început să cunoască un nivel de trai mai bun decât în urmă cu un sfert de secol, declară senatorul PNL Nicoleta Pauliuc, președinte al Comisiei de Apărare din Senat.

”Axa Bucureşti – Washington s-a dovedit o mişcare de politică extrem de inspirată, iar beneficiile le vedem acum, când, deşi avem război la graniţe, ameninţarea directă este redusă.

În cei aproape șapte ani de mandat ai preşedintelui Klaus Iohannis s-au făcut progrese semnificative în cadrul acestui Parteneriat strategic. Şi nu doar din perspectivă militară, ci şi economică: investiţii directe ale unor mari firme americane, dar şi perspectiva susţinerii demersurilor româneşti pentru obţinerea independenţei energetice (doar ce s-a anunţat finanţarea proiectelor de reactoare modulare mici cu tehnologie americană care ar urma să se realizeze în România începând cu 2027 – 2028)”, declară Pauliuc.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.