Acasă Economie Acord de împrumut cu BIRD de peste 467 milioane de euro

Acord de împrumut cu BIRD de peste 467 milioane de euro

DISTRIBUIȚI

 165181 – 10062022 – Guvernul a aprobat, joi, prin memorandum, negocierea Acordului de împrumut cu Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BIRD) pentru un program pentru politici de dezvoltare (DPL1) pentru creştere verde şi incluzivă în valoare de 467,5 milioane de euro.

Prin acelaşi memorandum s-au aprobat şi negocierea Acordului privind asistenţa financiară nerambursabilă, în valoare de 24,2 milioane de dolari, precum şi acordul de principiu pentru contractarea celui de-al doilea împrumut pentru politici de dezvoltare (DPL2), în valoare de până la 500 milioane de euro.

”Acordul de împrumut în valoare de 467,5 milioane de euro (echivalentul în euro a 500 milioane USD) este primul din cele două acorduri împrumut pentru politici de dezvoltare (DPL) pe care BIRD şi-a manifestat disponibilitatea de a le acorda României. Valoarea împrumutului DPL1 ar putea fi majorată până la circa 600 milioane de euro, sub rezerva aprobării de către Comitetul Director Executiv al Băncii. Acordul de principiu cu privire la acest împrumut a fost semnat în 2021. DPL 1 este planificat a fi aprobat de Comitetul Directorilor Executivi ai Băncii până la finele lunii iunie 2022, iar DPL 2 urmează a fi contractat în 2023. Acţiunile aferente DPL 1 sunt deja îndeplinite. Ţintele aferente DPL 2 vor putea fi reanalizate/ajustate, cu ocazia contractării acestuia, în funcţie de condiţiile concrete de îndeplinire a acţiunilor în cauză”, se arată în comunicatul Guvernului.

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.