Acasă Anchete Interne Acțiuni de prevenire și de combatere a traficului și consumului de droguri

Acțiuni de prevenire și de combatere a traficului și consumului de droguri

DISTRIBUIȚI

 165173 – 09062022 –  Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a condus, astăzi 9 iunie 2022, o ședință operativă cu șefii structurilor MAI cu atribuții în prevenirea și combaterea traficului și consumului de droguri și asigurarea ordinii publice.

În cadrul întâlnirii desfășurate la sediul MAI, Ministrul Afacerilor Interne a solicitat instituțiilor cu atribuții în domeniu măsuri concrete, cu aplicabilitate pe termen scurt și mediu, pentru combaterea flagelului reprezentat de traficul și consumul de droguri și a infracțiunilor asociate consumului de substanțe stupefiante.

În baza unui plan concret, cu aplicabilitate imediată, vor fi desfășurate acțiuni de prevenire și de combatere a traficului și consumului de droguri la care vor participa efective mărite ale Poliției Române, Agenției Naționale Antidrog, Poliției de Frontieră, Direcției Generale Anticorupție și Jandarmeriei Române.

Acțiunile pe termen scurt sunt concepute cu accent pe zona stațiunilor de pe litoral și marile orașe din țară, inclusiv cluburi, baruri și alte puncte cu risc ridicat de consum de substanțe interzise.

De asemenea, structurile Ministerului Afacerilor Interne vor acorda o atenție sporită evenimentelor cu public numeros programate să se desfășoare în lunile iunie, iulie, august și septembrie, în întreaga țară.

În privința acțiunilor pe termen mediu, Lucian Bode a solicitat reevaluarea activităților de culegere a datelor și informațiilor pentru a putea permite luarea unor măsuri mai eficiente în aria de competență și îmbunătățirea gradului de pregătire a personalului pe toate liniile de muncă.

Activitățile desfășurate în baza planului stabilit în ședința de astăzi, atât cele de prevenire, cât și cele de combatere, vor fi mediatizate de Ministerul Afacerilor Interne și structurile subordonate, cu respectarea prevederilor legale, fără a afecta evoluția unor posibile anchete.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.