Acasă Anchete Acțiuni în penitenciare pentru combaterea traficului de droguri

Acțiuni în penitenciare pentru combaterea traficului de droguri

DISTRIBUIȚI

165280 – 17062022 – La 16 iunie, polițiștii de combatere a criminalității organizate din Giurgiu și Bacău, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. din Bacău și Giurgiu, au efectuat 27 percheziții domiciliare în judeţele Prahova, Dâmboviţa şi Brăila și în municipiile Bacău, Piatra Neamț și Roman,  precum şi în 10 penitenciare, în vederea destructurării unor grupări infracționale, specializate în săvârșirea infracțiunii de efectuare, fără drept, de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive și trafic de droguri de mare risc.

Video: https://youtu.be/Itqg-m8L5Po

În două cauze, se efectuează cercetări cu privire la introducerea în penitenciare a substanțelor susceptibile de a avea efecte psihoactive şi drogurilor de mare risc. Acestea ar fi fost impregnate în scrisori şi expediate pe numele unor persoane aflate în sistemul penitenciar. Odată introduse în spaţiile de detenţie, scrisorile ar fi fost porţionate şi apoi vândute deţinuţilor.

Pe parcursul perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate mai multe sume în lei și valută (peste 20.000 de lei și 7.350 de euro), telefoane mobile, coli A4 impregnate cu substanțe cu efect psihoactiv, precum și  formulare de transfer sume de bani.

În cele două cauze, a fost dispusă reținerea a 6 persoane bănuite, în cursul zilei  de astăzi, 17 iunie, urmând a fi sesizate instanțele de judecată, cu propunere de luare a măsurii arestării preventive față de 8 persoane bănuite (două dintre acestea, arestate preventiv în alte cauze).

La acțiuni au participat polițiști din cadrul structurilor de combatere a criminalităţii organizate din Giurgiu, Bacău, Neamț, Prahova, Harghita, Oradea, Galaţi, Cluj, Brăila, Dolj, Mehedinţi şi Constanţa, precum și jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă Bacău.

Activitățile au fost sprijinite de Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.