Acasă Politic Amenzi pentru cei care nu își sterilizează câinii

Amenzi pentru cei care nu își sterilizează câinii

DISTRIBUIȚI

 165175 – 10062022 – De la începutul anului, în urma acțiunilor desfășurate, polițiștii locali ai Capitalei  au identificat 42 de proprietari de câini care nu si-au sterilizat și microcipat animalele de companie. Sancțiunile aplicate – avertismente scrise și amenzi contravenționale – sunt în valoare de 30.000 de lei.

Deținătoarea a două femele de rasă comună, care locuiește la curte, în sectorul 6 al Capitalei a fost sancționată contravențional de polițiștii locali ai D.G.P.L.C.M.B. cu amendă în valoarea de 10.000 de lei pentru că nu și-a sterilizat și microcipat animalele de companie, așa cum prevede legea. La stabilirea cuantumului acestei sancțiuni, polițiștii locali au ținut cont de faptul că nesterilizarea animalelor a produs deja efecte, iar nemicrociparea acestora putea favoriza abandonul cățeilor pe domeniul public. Întrucât puii de câine nu pot fi separați de mama lor până la vârsta de opt săptămâni, cazul va rămâne în atenția polițiștilor locali.

Conform ultimelor modificări ale Legii 205/2004 privind protecția animalelor, abandonul acestora pe domeniul public se sancționează cu amendă de la 3.000 la 12.000 de lei.

Amintim că, potrivit OUG 155/2001 proprietarii sau deținătorii de câini au obligația sterilizării și identificării acestora prin microcipare sau prin alt mijloc de identificare stabilit de către Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor. Nerespectarea acestor obligații constituie contravenție și se sancționează au amendă de la 5.000 la 10.000 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.