Acasă Stiință Aur pentru Universitatea din București la concursul internațional de matematică SEEMOUS 2022

Aur pentru Universitatea din București la concursul internațional de matematică SEEMOUS 2022

DISTRIBUIȚI

 165129 – 07062022 – Pentru al patrulea an consecutiv, studenții Facultății de Matematică și Informatică a Universității din București au obținut rezultate de excepție în cadrul celei de-a XVI-a ediții a South Eastern European Mathematical Competition for University StudentsSEEMOUS 2022.

Organizată sub patronajul Societății Sud-Est Europene de Matematică, a Societății de Matematică a Serbiei și a Facultății de Matematică din cadrul Universității din Belgrad, ediția din 2022 a Concursului Internațional de Matematică pentru Studenți a avut loc în Palić, Serbia, în perioada 27 mai – 1 iunie 2022.

Universitatea din București a fost reprezentată la concurs de trei studenți ai Facultății de Matematică și Informatică. Toți cei trei studenți ai Universității din București au cucerit podiumul competiției SEEMOUS: Vlad Nicolae Robu – aur (foto stânga), Andrei Tiberiu Pantea – argint și Paul Florin Rebenciuc – bronz (foto dreapta).

Studenții UB, pe podiumul competiției și la edițiile din 2018, 2019, 2020 și 2021

În 2019, Universitatea din București a fost reprezentată la eveniment de Dragoș Manea, student în anul II la Matematică, care a câștigat concursul, clasându-se pe locul I, cu punctaj maxim și medalie de aur. Dragoș a participat și la ediția din 2018 a concursului, la care a obținut o medalie de argint. De asemenea, tot în 2019, Andrei-Robert Bâra, student în anul I la Matematică, s-a clasat pe locurile 2-3, iar Călin-Daniel Spiridon, student în anul II la Matematică, pe locul 4, amândoi primind medalie de aur. Călin a luat medalie de aur și la ediția de anul trecut a concursului. Tot medalie de aur a obținut și Andrei-Alexandru Jelea, student în anul I la Matematică, care s-a clasat pe locul 6, concurând pentru Universitatea Politehnica din București, la care este, de asemenea, student.

Ediția din 2020 a Concursului Internațional de Matematică pentru Studenți a avut loc în Salonic, Grecia, în perioada 3-8 martie și a reunit studenți din 14 universități din Bulgaria, Grecia, Macedonia de Nord și România. Universitatea din București a fost reprezentată la concurs de trei studenți ai Facultății de Matematică și Informatică. Toți cei trei studenți au obținut medalii de aur, cu o mențiune specială pentru Andrei-Robert Bâra, care s-a clasat pe locul 1 absolut, cu punctaj maxim. Student în anul II la Matematică, Andrei a fost, așa cum am precizat anterior, pe podium și la ediția din 2019 a SEEMOUS, când s-a clasat pe locurile 2-3. Medalie de aur a obținut și Dan-Ștefan Dumitrescu, clasat pe locul 5, dar și Andrei-Vlad Cațaron, care s-a clasat pe locul 6. Cei doi au fost, în momentul competiției, studenți la Matematică în anul I..

De asemenea, și în 2021, studenții Facultății de Matematică și Informatică a Universității din București au obținut rezultate de excepție în cadrul celei de-a XV-a ediții a South Eastern European Mathematical Competition for University Students – SEEMOUS. Trei studenți au obținut medalii de aur, cu o mențiune specială pentru Sergiu-Ionuț Novac, care s-a clasat pe primul loc. Medalii de aur au obținut și Dan-Ștefan Dumitrescu și Vlad-Nicolae Robu, care s-au clasat pe locul 2. Nu în ultimul rând, studenta Ana-Teodora Bercaru a obținut medalie de argint. Sursa: unibuc.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.