Acasă Externe Agenda Europeana CE convoacă o adunare generală a peste 400 de centre EUROPE DIRECT,...

CE convoacă o adunare generală a peste 400 de centre EUROPE DIRECT, pentru a relansa comunicarea la nivel local și implicarea cetățenilor

DISTRIBUIȚI

165055 – 01062022 – Comisia Europeană convoacă o adunare generală a peste 400 de centre EUROPE DIRECT, pentru a relansa comunicarea la nivel local și implicarea cetățenilor în această perioadă critică.

Lecțiile învățate în urma pandemiei și actualul război din Ucraina i-au redat Uniunii Europene rolul central și au făcut ca remodelarea anumitor inițiative și politici europene să fie necesară. În acest context, Comisia Europeană a convocat, la Milano, o adunare generală a tuturor centrelor sale EUROPE DIRECT, cu scopul de a evalua evoluția situației și a le furniza centrelor instrumentele necesare pentru a-și adapta activitățile de comunicare în teritoriu.

În aceste circumstanțe fără precedent, Comisia urmărește să relanseze parteneriatul cu organismele publice, administrațiile locale și ONG-urile care găzduiesc centrele EUROPE DIRECT și să își consolideze capacitatea de a transmite mesajul european pe teren.

Europe DIRECT este o rețea de comunicare a cărei misiune constă în a face Europa accesibilă pentru oameni la nivel local, prin colaborarea cu cetățenii cu privire la UE și la politicile, prioritățile și viitorul acesteia. Rețeaua aduce Uniunea Europeană aproape de cetățenii din toate colțurile Europei. De asemenea, colaborează îndeaproape cu mass-media locală pentru a combate dezinformarea și promovează cetățenia europeană activă în școli.

Adunarea generală vine într-un moment în care UE a redevenit pe deplin prezentă fizic la nivel local, după doi ani de izolare cauzată de pandemia de COVID-19, iar Milano este locul simbolic în care a apărut pandemia în Europa.

Comisarul Paolo Gentiloni și vicepreședinta Parlamentului European, Pina Picierno, vor ține discursul central, în deschiderea conferinței.

Comisarul Gentiloni a declarat: „Răspunsul UE la șocul economic cauzat de COVID-19 a fost fără precedent. Și răspundem cu aceeași hotărâre la noua criză provocată de agresiunea Rusiei în Ucraina. Într-o perioadă atât de incertă, comunicarea despre Europa este mai importantă – și mai dificilă – ca niciodată. Fiind punctele de contact principale dintre cetățenii noștri și instituțiile UE, centrele noastre EUROPE DIRECT joacă un rol esențial în cadrul acestui efort. Orice persoană ar trebui să știe unde se află centrul său local EUROPE DIRECT, astfel încât să știe unde să meargă pentru a afla ce face UE pentru ea.”

Adunarea generală a fost inaugurată luni, 30 mai, prin plantarea „copacului Europei” (Tree of Europe) în zona Boscoverticale din Milano. Arborele este un cadou oferit instituțiilor europene de către primarul orașului Milano, Giuseppe Sala, ca simbol al solidarității și al păcii.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.