Acasă Politic Declarația comună a Parlamentelor României și Republicii Moldova / Un nou pas...

Declarația comună a Parlamentelor României și Republicii Moldova / Un nou pas pentru obţinerea de către Republica Moldova a statutului de candidat la Uniunea Europeană

DISTRIBUIȚI

165285 – 18062022 – Parlamentul României şi cel al Republicii Moldova au avut, sâmbătă, o şedinţă comună la Chişinău. În urma întrunirii a fost adoptată o declarație comună (vezi link jos), în care cele două state se angajează să coopereze pentru dezvoltare reciprocă, mai ales în contextul în care Republica Moldova a fost invitată să devină stat candidat pentru aderarea la Uniunea Europeană.

Acordul se referă, de asemenea, la programul de asistența tehnică și financiara, în baza unui ajutor financiar nerambursabil în valoare de 100 de milioane de euro acordat de România Republicii Moldova, semnat la București la 27 aprilie 2010.

Declaratia comuna a parlamentelor Romania si Moldova (2)

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a declarat în cadrul ședinței comune că România şi Republica Moldova trebuie să facă „un nou pas” şi să muncească împreună, pentru a asigura un trai mai bun cetăţenilor celor două ţări.

„Astăzi, trebuie să facem un nou pas şi să muncim împreună, pentru a asigura un trai mai bun cetăţenilor pe care îi reprezentăm. Iar pentru a face acest lucru, întărirea relaţiilor noastre bilaterale şi obţinerea de către Republica Moldova a statutului de candidat la Uniunea Europeană reprezintă bazele pentru atingerea acestui obiectiv. (…) Viitorul pe care îl construim astăzi trebuie să fie împreună, iar cei care caută să ne separe cu siguranţă nu vor binele cetăţenilor noştri. Această construcţie comună începe chiar de aici, de la Chişinău”, a spus Ciolacu, citat de Agerpres.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.