Acasă Politic Despre serviciile de finanțare participativă la nivel transfrontalier

Despre serviciile de finanțare participativă la nivel transfrontalier

DISTRIBUIȚI

165421 – 30062022  – Deputatul George Tuță a votat miercuri, 29 iunie, pentru adoptarea proiectului de Lege privind stabilirea unor măsuri de punere în aplicare a Regulamentului (UE) 2020/1503 al Parlamentului European și al Consiliului din 7 octombrie 2020 privind furnizorii europeni de servicii de finanțare participativă pentru afaceri și de modificare a Regulamentului (UE) 2017/1129 și a Directivei (UE) 2019/1937.

”La prima vedere titlul legii duce cu gândul la ceva complicat, de interes doar pentru cei care știu ce înseamnă indicele DOW, să citească un bilanț contabil sau pentru cei ce știu ce înseamnă un proiect brownfield. Însă vreau să dau asigurări că este vorba de ceva palpitant și interesant pentru foarte mulți dintre noi. Prin această lege ni se vor deschide oportunități, de care sper că vom profita din plin. Pentru că vom putea să investim în proiecte, pentru a avea ulterior un beneficiu la care acum poate doar visăm. Prin această lege avem și noi, în sfârșit, un regulament pentru campaniile de crowdfunding. În proiectul nostru vorbim de crowdfunding ca formulă inovatoare de atragere de investiții prin mecanisme în mod sigur mai rapide și mai puțin birocratice decât ale statului. Și prin educația financiară, o altă cauză dragă mie pentru care am consumat și voi consuma multă energie, vom reuși să identificăm acele proiecte în care să investim pentru a avea un câștig. Este important să știm cum să ne folosim de resursele financiare pe care le deținem pentru a le înmulți. Și nu, nu este vorba de un miracol, de genul înmulțirii pâinii și peștilor, ci despre utilizarea mai deșteaptă a acelor bani, mulți sau puțini, de care dispunem acum. Trebuie să avem doar mintea deschisă pentru că avem acum și instrumente legale predictibile care să ne țină departe de riscuri”, a declarat deputatul PNL George Tuță.

Finanțarea participativă reprezintă un tip de activitate în cadrul căreia un furnizor de servicii de finanțare participativă, fără a-și asuma el însuși riscuri, administrează o platformă digitală, deschisă publicului, pentru a pune în legătură sau pentru a facilita punerea în legătură a potențialilor investitori sau împrumutători cu mediul de afaceri care caută finanțare. O astfel de finanțare ar putea consta în împrumuturi, achiziționarea de valori imobiliare sau alte instrumente admise în scopul finanțării participative.

Legea promovează serviciile de finanțare participativă la nivel transfrontalier, pentru a facilita accesul platformelor de finanțare participativă la întreaga piață internă a Uniunii Europene, printr-o autorizație unică bazată pe un singur set de reguli.

Regulamentul european stabilește cerințe uniforme privind prestarea de servicii de finanțare participativă la nivelul Uniunii Europene în ceea ce privește organizarea, autorizarea și supravegherea furnizorilor de servicii de finanțate participativă, funcționarea platformelor de finanțare participativă, precum și în ceea ce privește transparența și comunicările publicitare în legătură cu pretarea de servicii de dinanțare participativă din Uniune.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.